Persuitnodiging Bouwhuisdebat constructieve veiligheid op 14 november

12/11/2007 15:55



Bouwend Nederland



Constructieve veiligheid is een actueel thema op de politieke agenda. Er is sprake van toenemende complexiteit van bouwwerken en versnippering van verantwoordelijkheden. Diverse betrokken organisaties, waaronder Bouwend Nederland, hebben mogelijke oplossingen aangedragen om de kwaliteit van bouwwerken te waarborgen. De discussie is in volle gang. Moet er op elke bouwplaats een hoofdconstructeur komen? Moet de overheid meer invloed krijgen? Of moet er een nieuwe onafhankelijke keuringsinstantie in het leven worden geroepen?

Deze en andere vragen staan centraal tijdens ons Bouwhuisdebat met de titel 'Werken aan constructieve veiligheid'. Bouwend Nederland organiseert deze bijeenkomst op woensdag 14 november 2007 van 15.30 tot 18.00 uur in het Auditorium van het Bouwhuis te Zoetermeer. Samen met de hoofdsprekers gaat Bouwend Nederland het debat aan met circa tachtig vertegenwoordigers van overheid, politiek, bedrijfsleven en andere instanties die direct dan wel indirect met het onderwerp te maken hebben.

Als hoofdsprekers hebben inmiddels toegezegd:


- Sybilla Dekker, voorzitter commissie-Dekker over regelgeving in de bouwketen
- Dietmar Werner, voorzitter NEPROM

- Gem Bot, directeur Bot Bouwgroep

- Staf Depla, lid Tweede Kamer PvdA

- Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland

Ook is er een speciaal optreden van de voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, mr. Pieter van Vollenhoven.

Graag nodigt Bouwend Nederland u uit om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst. U kunt zich aanmelden via de mail bij i.vandoesburg@bouwendnederland.nl.

Met vriendelijke groet,
Irène van Doesburg
Communicatieadviseur

Bouwend Nederland
Bezoekadres: Bouwhuis, Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
Postadres: Postbus 340, 2700 AH Zoetermeer
T 079 3 252 202
M 06 29 52 03 52
http://www.bouwendnederland.nl