Provincie Zuid-Holland

Uitnodiging Provinciale Statenvergadering 14 november 2007 12-11-2007

Provinciale Staten besluiten over begroting

Op woensdag 14 november besluiten Provinciale Staten over het voorstel voor de provinciale begroting 2008. Met de vaststelling van de begroting stellen Provinciale Staten het budgettair kader vast en geven ze de randvoorwaarden aan voor de uitvoering van het beleid.

In de conceptbegroting zijn de belangrijkste speerpunten uit het coalitieakkoord vertaald in de plannen voor duurzaamheid, groen, bereikbaarheid, economie en jeugd. De conceptbegroting 2008 bevat het voorstel om budgettten te verlagen tot 6 miljoen euro. Een ander voorstel waar Provinciale Staten over zal besluiten, is een stijging van de motorrijtuigenbelasting van 73,3 naar 91,8 opcenten. Dit zou een stijging van de gemiddelde lastendruk per auto van EUR 167,- naar EUR 201,- betekenen. De conceptbegroting sluit af met een batig saldo van 0,5 miljoen euro. Ook het meerjarenperspectief is positief.

Naast de algemene beschouwingen over de begroting staan onder meer de volgende hamerstukken geagendeerd:
o Voorstel van Gedeputeerde Staten tot toekenning van een incidentele subsidie in het kader van de regeling "Subsidiebesluit Openbare Lichamen Milieubeheer" (SOLM)
o Voorstel van Gedeputeerde Staten tot wijziging van de regelingen Programma Beheer en openstelling regelingen 2008 en 2007 (natuurbeheer).
o Voorstel van Gedeputeerde Staten tot vaststelling van de Contourennota Levend Landschap.

U bent van harte welkom de Statenvergadering bij te wonen. De voorzitter, Commissaris van de Koningin dhr. J. Franssen, opent de vergadering om 9.30 uur.

De volledige agenda is te vinden op www.zuid-holland.nl onder het kopje "Stateninformatie". U kunt de vergadering zowel rechtstreeks als achteraf op internettelevisie volgen. Ga hiervoor naar www.zuid-holland.nl, klik op digitale informatie en vervolgens op webcast.

Bron: statengriffie, telefoon 070 - 441 81 36 of 070 - 441 63 93