Duitsland is gastheer van's werelds voornaamste beurs voor de medische industrie

13/11/2007 12:39



PR Newswire



DÜSSELDORF, Duitsland, November 13 /PRNewswire/ -- MEDICA is 's werelds meest vooraanstaande beurs op het gebied van de medische industrie. Van 14 tot 17 november komen meer dan 2.000 exposanten tezamen om nieuwe ontwikkelingen en technologieën te tonen op het gebied van in-patient en out-patient zorg.

De kracht van Duitsland op het gebied van medische apparatuur gaat verder dan dat het Europa's grootste markt is en dat het een rijke geschiedenis heeft aan wetenschappelijke ontdekkingen. De Duitse overheid stimuleert in hoge mate onderzoek en ontwikkeling (R? - research and development) om de kracht van deze industrie te garanderen. Onderdeel van de "hightech strategie" van Duitsland is dat het tot eind 2009 800 miljoen Euro beschikbaar heeft gesteld voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van gezondheidszorg en medische technologieën.

In 2006 werd in Duitsland 21 miljard Euro besteed aan medische apparatuur, waarmee het Europa's grootste markt is voor medische apparatuur, en die markt groeit nog steeds. In datzelfde jaar werd in Duitsland zelf voor 15,9 miljard aan medische apparatuur verkocht, hetgeen ten opzichte van het jaar daarvoor een toename betekende van 8,1%. De export steeg in 2006 eveneens tot een totaal van 10,2 miljard Euro - een verbetering ten opzichte van het jaar daarvoor van 11,1%, waarmee Duitsland tweede op de ranglijst werd voor wat betreft de export van medische apparatuur.

De industrie in Duitsland die medische apparatuur vervaardigt heeft belangrijke troeven als Siemens Medical Solutions and Fresenius AG, die tot de top tien van deze industrie in de wereld behoren. Naast deze vooraanstaande ondernemingen zijn er talloze kleine en middelgrote ondernemingen, die marktleiders zijn in hun respectievelijke marktsegmenten. Marktcondities zoals haar staat van dienst voor wat betreft productie precisie en zijn buitengewone R? klimaat maken Duitsland een aantrekkelijke plek voor buitenlandse fabrikanten van medische apparatuur. Vooraanstaande internationale ondernemingen, zoals bijvoorbeeld Johnson & Johnson en GE Healthcare Technologies Inc. zijn grote investeerders in Duitsland.

De demografische ontwikkeling van het land, in combinatie met de hoge standaard van gezondheidszorg leidt ertoe dat de vraag naar topkwaliteit medische apparatuur groot is. Bijna één vijfde van de Duitse bevolking is boven de 65. Dat is een belangrijke factor in de verfijning en commercialisering van gezondheidszorgproducten en thuiszorgproducten en diensten, met positieve resultaten voor investeerders.

"Wij kijken uit naar de MEDICA, omdat het niet alleen de grootste verzamelplaats is van experts op het gebied van medische apparatuur, maar tevens de mogelijkheid biedt om potentiële investeerders te wijzen op de vele voordelen die Duitsland biedt voor innovatieve ondernemingen," aldus Dr. Nicola Henneberg, beleidsmanager voor medische apparatuur bij Invest in Germany (Investeer in Duitsland).

Invest in Germany is het binnenlandse investeringspromotie agentschap van de Federale Republiek Duitsland. Het heeft het mandaat om Duitsland als aantrekkelijke locatie voor ondernemingen te promoten. Invest in Germany geeft veelomvattend steun aan investeerders: van het zoeken naar locaties tot het implementeren van investeringsbeslissingen.

Mediacontact:
Eva Henkel
Invest in Germany
Tel: +49-30-200099-173
Fax: +49-30-200099-111
E-mail: henkel@invest-in-germany.com
http://www.invest-in-germany.com
Mediacontact: Eva Henkel, Invest in Germany, Tel: +49-30-200099-173, Fax: +49-30-200099-111, E-mail: henkel@invest-in-germany.com