Gemeente Barendrecht

Wethouder Simon Zuurbier reikt Van Gogh-prijs uit

BARENDRECHT (13 november 2007) ­ Wethouder Simon Zuurbier (Cultuur) reikt woensdag 14 november de Van Gogh-prijs uit aan de winnaar van de kunstwedstrijd. Leerlingen van groep zeven van verschillende basisscholen in de regio Barendrecht hebben meegedaan aan deze wedstrijd. Van elke groep 7 presenteren twee leerlingen vanaf 13.45 uur hun kunstwerk aan de jury die de kunstwerken beoordeelt. Simon Zuurbier zal rond 15.45 uur de prijs uitreiken aan de winnaar op het kantoor van de Rabobank Midden-IJsselmonde aan de Kopenhagen 1.
Rabobank Barendrecht heeft de kunstwedstrijd georganiseerd. Het doel van de kunstwedstrijd is kinderen enthousiast te krijgen voor kunstzinnige vorming. Dat dit doel bereikt is blijkt wel uit de kleurrijke werken die ze gemaakt hebben. Leerlingen van de vijf verschillende scholen hebben zich vol overgave 'gestort' op de opdracht. De leerlingen waren volledig vrij in de keuze voor de vorm van het kunstwerk. Per groep presenteren twee leerlingen hun kunstwerk met het verhaal erachter aan de jury. Samen met twee andere juryleden beoordeelt wethouder Zuurbier welk kunstwerk de Van Gogh-prijs verdient.

Op weg met Vincent van Gogh
Rabobank Nederland is sponsor van het Vincent van Gogh-museum in Amsterdam. Om de jeugd enthousiast te maken voor kunst is er een Amerikaanse schoolbus omgetoverd tot een Vincent van Gogh-bus. De winnaar van de kunstwedstrijd mag met zijn of haar groep een dag op weg met de Vincent van Gogh-bus. Ze krijgen in de bus van alles te leren over de beroemde schilder en zijn schilderijen, waarna ze deze zelf kunnen bewonderen in het museum. In het museum wacht hen een bijzonder programma en natuurlijk mogen ze zelf ook een kwast vasthouden.

Noot voor de pers,