Gemeente Tilburg

Gezonde leefstijlbeurs voor 50+ers op 14 november

Woensdag 14 november is er een leefstijlbeurs voor 50+ers in Wijkcentrum De Poorten, Hasseltstraat 194, Tilburg. Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers actief kennismaken met verschillende activiteiten in Oud-Noord. De beurs wordt om 13.00 uur geopend door wethouder Els Aarts en sportambassadeur Greg van Hest (marathon) De toegang is gratis, evenals koffie/ thee, gezonde hapjes en deelname aan workshops en gezondheidstesten. De gezonde hapjes worden bereid door de kinderclub en de kookclub van MFA De Poorten.

Wereld diabetes dag De beurs wordt gehouden op de wereld diabetes dag. Nederland telt momenteel 850.000 mensen met diabetes. Jaarlijks komen er zo'n 72.500 bij. Zeker 20 procent van de nieuwe gevallen van diabetes zijn te voorkomen met een gezonde leefstijl. Op de leefstijlbeurs is er informatie over diabetes, de risico's en de mogelijkheden om het te voorkomen. Ook kunnen bezoekers hun glucoseniveau laten meten.

Gezondheidstesten en advies gezonde leefstijl Op het gebied van sport en bewegen zijn er fittesten die uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en coördinatie meten. Op basis van deze gegevens en zaken als bloeddruk, gewicht en lengte ontvangen bezoekers een beweeg- en/of voedingsadvies. Mensen kunnen dit advies meteen in de praktijk brengen met een aantal sportieve workshops, onder andere Nordic Walking, T'ai chi, Bodyfit, Gymnastiek, Linedance, rolstoel/rollatordansen, biljarten, sjoelen en koersbal. Tijdens een demonstratie roerbakken wordt aandacht geschonken aan gezonde voeding en de bereidingswijze hiervan.

Informatie Op de beurs is er informatie over diverse gezondheidsonderwerpen en beweegactiviteiten. Bezoekers kunnen vragen stellen aan deskundigen van verschillende organisaties, bedrijven en verenigingen. Ook is er de mogelijkheid de nieuwste seniorenfietsen uit te testen en er is informatie over (nordic)wandelkleding/ schoenen en stokken. Wilt u liever ontspannen? Verwen uzelf dan met een voetzoolreflexmassage, stoelmassage of hoofdmassage. De leefstijlbeurs is georganiseerd door De Twern, GGD Hart van Brabant en Sportbedrijf Tilburg met medewerking van diverse ouderenorganisaties, instellingen, bedrijven en sportclubs. De leefstijlbeurs wordt ondersteund door de Taskforce 50+ Sport en bewegen Tilburg.

///////////////////////////////EINDE PERSBERICHT///////////////////////////////////

Meer informatie Erik Jacobs Bezoekadres Stappegoorweg 1 Postadres Postbus 90155 5000 LH Tilburg Doorkiesnummer 013 532 60 94 Faxnummer 013 532 60 01 Bedrijven Brabants Afval Team Sportbedrijf Tilburg

Nummer 2007464SE 13 november 2007
Medewerker Marketing, Communicatie & Evenementen
Sportbedrijf Tilburg
tel. 013 532 6094
e-mail erik.jacobs@tilburg.nl