Grote ontevredenheid stagebegeleiding scholen

14/11/2007 09:43



Stage Plaza B.V.



Tachtig procent van de studenten zijn positiever over de kwaliteit van de stagebegeleiding vanuit de bedrijven dan de stagebegeleiding vanuit de scholen. Dit blijkt uit het Nationaal Stageonderzoek 2007 van Stageplaza.nl.

Ontevredenheid bij student
Bijna 40% van de studenten is ontevreden over de stagebegeleiding vanuit scholen. Hiervan zegt 21% van de studenten zelfs nog nooit een stagebezoek van een stagedocent te hebben ontvangen. Van de studenten die wel een stagebezoek kregen zegt maar liefst 30% van de studenten ontevreden te zijn over de kwaliteit van het stagebezoek.

Goede stagebegeleiding vanuit bedrijven
Opmerkelijk is dat de studenten stukken positiever zijn over de stagebegeleiding vanuit de stagebedrijven. Hiervan zegt 80% tevreden te zijn over de stagebegeleiding. Bedrijven besteden gemiddeld 3 uur per week aan de begeleiding van een stagiair.

Bedrijven negatief over stagebegeleiding
Niet alleen studenten maar ook bedrijven zijn niet te spreken over de stagebegeleiding vanuit de scholen. Bijna de helft van de bedrijven zegt de begeleiding vanuit de scholen slecht te vinden. De bedrijven vinden dat de scholen meer betrokkenheid moeten tonen. Zo moet de planning van de roosters en de terugkomdagen van de studenten beter op het bedrijfleven afgestemd worden en moeten er meer stage bezoeken komen vanuit de school.

Verder zeggen bedrijven problemen bij de begeleiding te ondervinden door de slechte aansluiting van het onderwijs en de arbeidsmarkt. Slechts 27% van de bedrijven vindt dat het lesstof aansluit op de praktijk. Terwijl een inflexibiliteit van scholen een reden is om niet meer met stagiairs te werken.

//////////EINDE PERSBERICHT//////////





http://www.stageplaza.nl