Persberichten Eemland zuid, 09.50 uur

Utrecht, 14-11-2007

Alcoholcontrole

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdagavond 13 november en het begin van de nacht een alcoholcontrole op de Molenstraat gehouden.

De controle vond van 23.30 uur tot 00.15 uur plaats. In totaal twintig bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (pass), wat betekent dat zij niet (te veel) hadden gedronken.

Fietsverlichting

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdagavond 13 november van 20.45 uur tot 21.30 uur op de Fazantenstraat een fietsverlichtingscontrole gehouden. Veertien fietsers liepen tegen de lamp en werden bekeurd.

Diefstal met geweld

AMERSFOORT Een betrapte winkeldief werd op dinsdag 13 november agressief tegen het winkelpersoneel.

Rond 16.10 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Hellestraat dat een klant de winkel uitliep zonder een fles sterke drank af te rekenen. De medewerkster sprak de verdachte aan, die direct verbaal agressief reageerde. Vervolgens probeerde de verdachte de medewerkster met kracht weg te duwen en de winkel uit te lopen. Daarop werd de verdachte door meerdere personeelsleden onder controle gebracht en de politie werd gewaarschuwd.

De verdachte, een 56-jarige man uit Amersfoort, werd even later aan de politie overgedragen. Het personeelslid deed aangifte van diefstal met geweldpleging. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

AMERSFOORT Op dinsdag 13 november deed een 12-jarig meisje aangifte van een straatroof die op maandag 12 november plaatsvond.

Op maandag fietste het meisje rond 16.10 uur over de Blekerssingel. Ter hoogte van de brug over de Heiligenbergerbeek werd zij omver geduwd door een groep van zes jongens, waardoor zij ten val kwam. Vervolgens gingen de verdachten er met de tas van het meisje vandoor. Het slachtoffer liep letsel aan haar hand en knie op.

Eén van de verdachten was een licht getinte jongen van 16 18 jaar, ± 1.75 meter, normaal postuur. Hij droeg een zwart lederen jack, een joggingbroek en een zwarte zonnebril.

Aan getuigen van de beroving, maandagmiddag rond 16.10 uur op de Blekersingel, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Te veel op

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 november werd een automobiliste aangehouden omdat hij te veel alcohol had genuttigd.

Rond 02.30 uur controleerden agenten een 45-jarige automobiliste uit Amersfoort op de Arnhemseweg. Zij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Amersfoortse 520 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Laatst gewijzigd 14-11-2007 9:49 | © Politie Utrecht