Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Integreren is keihard werken

Dinsdag 6 november heeft portefeuillehouder Welzijn, Michel de Visser, kennisgemaakt met 11 vrouwelijke senioren in het kader van het project Ontdek Elkaars Wereld.

Dit was de vierde bijeenkomst die de groep van 11 vrouwen, voornamelijk afkomstig uit zorgcentrum Rubroek, samen hebben doorgebracht. We hebben het prettig gehad en dit moet een vervolg krijgen, aldus één van de deelneemsters.

Oude herinneringen ophalen

De dag begint met een bakje koffie in restaurant De Tuin aan de Plaszoom. Hierna gingen de vrouwen door naar informatie -en bezoekerscentrum De Groene Inval, waar ze voorlichting kregen over het ontstaan van het Kralingse Bos, maar ook over het onderhoud en de werkzaamheden. Enkele deelneemsters weten nog goed te beschrijven hoe het Kralingse Bos er vroeger uitzag. Daar had je vroeger een campingplaats, zegt een zichtbaar geïnteresseerde deelneemster, die wijst naar de plaats achter het bezoekerscentrum.

Vervolgbijeenkomsten

Integreren is keihard werken. En ouderen hebben daarin een voorbeeldfunctie daarom vind ik dit een belangrijk initiatief. Als we ons interesseren voor anderen dan kunnen we allemaal van elkaar leren, meent Michel de Visser. Reflecterend vinden de deelnemers het een geslaagd project. Wel vindt één van de senioren het jammer dat ouderen weinig gebruik maken van dit soort projecten. De bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijke driegangenmenu. Naar aanleiding van het succes van dit project worden door de organiserende partijen (Pluspunt, Stichting Dock en Zorgcentrum Rubroek) nog drie bijeenkomsten gehouden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Anja Moll van Pluspunt, telefoon 010 4671711.

Michel de Visser maakte vorige week kennis met het project Ontdek elkaars wereld