Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Het plein is af!

Woensdag 7 november heeft portefeuillehouder Lucas de Boer, samen met jongeren uit de buurt, het plein aan de Aegidiusstraat/Siondwarsstraat in gebruik genomen.

Afgelopen week is het laatste element, de ontmoetingszuil van de kunstenaars Wolf Brinkman en Jeroen Hoogstraten, geplaatst en is de metamorfose compleet.

De dichter Juan Heinsohn Huala las zijn gedicht het plein van mijn dagen voor, Dat hij speciaal voor deze gelegenheid had geschreven en de Aegidiusstraat-rappers gaven hun visie op het plein. Met het oplaten van ballonnen was de ingebruikname een feit. Jongeren uit de buurt zorgden samen met het jongerenwerk van Dock voor een vrolijke sfeer op het plein en voor hapjes en drankjes.

Het nieuwe plein is ontwikkeld in overleg met omwonenden en jongeren uit de buurt. Een bijzondere activiteit hierbij was de talking-stick-sessie onder leiding van een heuse indiaan. In de Indiaanse cultuur is het gebruikelijk dat iedereen die een talking stick vasthoudt, kan zeggen wat hij wil, zonder in de rede te worden gevallen. Tijdens de ingebruikname van het plein, afgelopen woensdag, werd duidelijk welke wensen de omgeving ten aanzien van het plein had en werd de basis gelegd voor meer begrip van jong en oud voor elkaar in deze buurt.

Lucas de Boer nam vorige week het plein aan de
Aegidiusstraat/Siondwarsstraat in gebruik