Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Extra controles op fietsverlichting

Omdat de wintertijd weer is ingegaan, houdt de politie de komende weken een campagne om fietsverlichting onder de aandacht te brengen.

In de periode tot en met 19 november vinden er extra politiecontroles plaats in onder andere deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Het doel van deze campagne is het gebruik van verlichting en reflectoren te verbeteren om het aantal verkeersongelukken te beperken. Het initiatief voor deze campagne komt onder meer van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Fietsersbond. De doelgroep van deze campagne bestaat vooral uit studenten en scholieren. Zij worden tijdens de campagne geïnformeerd over de regels die er zijn over het verplichte gebruik van fietsverlichting. Naast het informerende gedeelte, wordt er door politieoptreden geprobeerd te voorkomen dat er zonder licht in het donker gefietst wordt.

Wanneer de politie iemand ziet rijden zonder (brom)fietsverlichting, krijgt deze persoon een bekeuring. Deze bekeuring varieert tussen de 20 en 35 euro per licht. Genoeg reden om fatsoenlijke verlichting aan te schaffen!