Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Plantschalen fleuren deze winter de Rusthoflaan op

Vanaf 12 november plaatst Gemeentewerken zeventien plantschalen in de Rusthoflaan. De schalen zijn gevuld met groen fakkelgras (koeleria), gele kornoelje en tulpenbollen. Het fakkelgras en gele kornoelje fleuren de straat in de donkere wintermaanden op. De rode tulpen geven volgend voorjaar kleur. De plantschalen blijven tot april 2008 staan.

Kleur en fleur

Sinds vorig jaar zomer worden in Rotterdam op diverse locaties plantschalen geplaatst. Dit gebeurt voor het project Kleur en Fleur, dat door het College van B&W in gang is gezet. De bedoeling hiervan is meer kleur in de stad te brengen. De plantschalen blijven in Rotterdam, maar zullen wel regelmatig van locatie wisselen. Deze winter geven in totaal 450 plantschalen extra kleur aan winkellocaties en pleinen in verschillende deelgemeenten.De plantschalen waren de afgelopen maanden nogal eens het mikpunt van vandalisme. Planten werden vernield of eruit getrokken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De plantschalen zijn namelijk bedoeld om Rotterdam op te fleuren.

Aan u als Rotterdammer vragen wij een oogje in het zeil te houden. Ziet u iets dat niet klopt, meldt dit dan via het gratis nummer: 0800-1545.