Sociaal-Economische Raad

14 november 2007

Van 14 november tot en met 2 januari is er een expositie bij de SER van weefsels en fotografie van Marina van Dobben de Bruyn Marina van Dobben de Bruyn maakt bij al haar technieken dankbaar gebruik van haar bouwkundige achtergrond. Het beïnvloedt haar manier van kijken en werken.
In haar dubbelweefsels speelt ze met rechtlijnigheid en licht-donker contrasten. Dit geeft een dieptewerking die karakteristiek is voor haar werk.
Ook bij haar fotoâs komt dit naar voren, maar bovenal wordt ze geraakt door de schoonheid van details waarbij vergankelijkheid en abstractie een terugkerend thema zijn.
Haar meer experimentele weefsels van plastic en vislijn brengen op een andere manier haar ruimtelijke denken tot uitdrukking. Dat heeft het afgelopen jaar ook geresulteerd in het maken van speelse plastic objectjes die zowel als tafelstuk als wandobject kunnen dienen.

Marina (1946, Voorburg) volgde de HTS-bouwkunde in Zwolle en de Open Weefopleiding in Gouda. Sinds 1980 heeft ze haar werk regelmatig geëxposeerd. In 1995 hebben haar dubbelweefsels zowel in Nederland als New York prijzen gewonnen.

De expositie is te bezoeken tijdens kantooruren. Aangeraden wordt van tevoren te informeren of er toegang is tot de expositieruimte (070 3499499).