Datum: 14 november 2007

Noordwijkerhout Diefstal na inbraak in woning Een playstation en sieraden zijn tussen dinsdag 13 november 15.00 uur en donderdag 14 november 00.30 uur gestolen bij een inbraak in een woning aan de Groenewege. De dader(s) kwamen de woning vermoedelijk na het openbreken van een raam. Daarna werd de woning doorzocht en werden de goederen gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. De politie doet onderzoek.

Noordwijk Diefstal na inbraak in woning Geld, sieraden, creditcards, autopapieren en een televisie zijn dinsdag 13 november tussen 13.30 en 22.25 uur gestolen bij een inbraak in een woning aan de Rynesteyn. De dader(s) kwamen de woning vermoedelijk binnen door de voordeur na via de brievenbus het niet op slot gezette slot te ontsluiten. Daarna werd de woning doorzocht en werden de goederen gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. De politie doet onderzoek.

Noordwijk Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 47 jarige in Noordwijk verblijvende automobilist. Dinsdag 13 november werd de man rond 19.40 uur op de Achterweg gecontroleerd. Er werd drankgebruik vastgesteld en een ademanalyse gehouden. De uitslag daarvan was 960 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Naast invordering maakt de politie proces-verbaal op.

Leiden Politie ontdekt gestolen fiets De politie heeft dinsdag 13 november rond 20.20 uur op de Vondellaan een in december 2006 in Voorhout gestolen fiets ontdekt. De fiets was nu in het bezit van een 17 jarige jongen uit Leiden. Volgens hem had hij de fiets gevonden. De fiets is inbeslaggenomen en de politie maakt tegen de jongen proces-verbaal op voor heling. De politie ontdekte de gestolen fiets bij een verlichtingscontrole en dankzij de aangifte die de eigenaresse toen had gedaan. Daardoor was de fiets opgenomen in de opsporingssystemen. Aangifte doen heeft dan ook altijd zin.

Leiderdorp Diefstal tas Een 53 jarige vrouw uit Leiderdorp is dinsdag 13 november rond 19.20 uur het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw fietste op de Brugwacht toen twee jongens op een scooter dicht langs haar reden. Eén van de jongens pakte haar tas uit haar fietsmand waarmee ze er vandoor gingen. De politie stelt een onderzoek in.

Leiderdorp Aanrijding tussen twee auto's De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van een aanrijding dinsdag 13 november om 16.35 uur tussen twee auto's op de Touwbaan nabij de Draadbaan. Bij de aanrijding raakte een 25 jarige vrouw uit Leiden gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De vrouw botste tegen een auto die bestuurd werd door een 26 jarige man uit Leiderdorp. Beiden reden elkaar tegemoet.

Alphen a/d Rijn Diefstal na inbraak in woning Een laptop, creditcard en portefeuille zijn dinsdag 13 november tussen 14.30 en 18.00 uur gestolen bij een inbraak in een woning aan de Van Speykstraat. De dader(s) kwamen de woning vermoedelijk binnen via een opengebroken achterdeur. Daarna werd de woning doorzocht en de goederen gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. De politie doet onderzoek.

Alphen a/d Rijn Politie treedt op tegen overlast Een groep van ongeveer negen jongeren veroorzaakte dinsdagavond 13 november overlast in een portiek van een flat aan de Diamantstraat. De politie ontving rond 18.00 uur enkele meldingen van bewoners maar was zelf ook in de buurt. Bij het zien van de politie renden de jongens weg. Desondanks kon de politie twee jongens uit Alphen aan den Rijn van 15 en 17 jaar aanhouden. Beiden hebben een proces-verbaal gekregen. Naast vervuiling in het portiek door onder andere te urineren vielen ze diverse bewoners lastig. De politie onderzoekt of er ook sprake is van andere strafbare feiten. Er kunnen dan nog meer aanhoudingen volgen.

Bodegraven Automobilist ziet motorrijder over het hoofd Een 41 jarige motorrijder uit Hekendorp is dinsdag 13 november rond 16.25 uur op de Goudseweg aangereden door een 24 jarige automobilist uit Gouda. De Gouwenaar had bij het verlaten van het terrein van Mc. Donald de motorrijder over het hoofd gezien. De motorrijder raakte gewond. Hij is met gebroken polsen, een gebroken been en gebroken knie overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Gouda Inbraken Vier nog onbekende personen braken dinsdag 13 november rond 23.00 in in een partycentrum aan de Kolkmanstraat. Ze werden betrapt door de eigenaar die een inbraakalarm had ontvangen. Na hun ontdekking gingen ze er als een haas vandoor. Eén van de personen liep mogelijk een verwonding op omdat hij in zijn vlucht hard tegen een slagboom aan liep en daardoor hard ten val kwam. De daders hebben niets kunnen stelen. De politie ontdekte aan een bedrijfspand aan de Willem en Marialaan ook nog verse braakschade. Niet uitgesloten wordt dat dezelfde daders hier hebben geprobeerd in te breken. Bij een inbraak in een woning aan de Frederikspolderstraat werd die avond wel een flatscreen televisie gestolen. Men was binnengekomen na het openbreken van een voorraam. De politie heeft de zaken in onderzoek.

---------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --