Partij van de Arbeid

Heemskerk pakt wachttijd 0900-nummers aan

14-11-2007 10:08

Staatssecretaris Frank Heemskerk gaat het met nieuwe wetgeving mogelijk maken dat lange wachttijden bij 0900-nummers worden aangepakt. PvdA-kamerlid Mei Li Vos is blij met de aangekondigde maatregelen: 'Mensen zijn vaak afhankelijk van het bellen naar een 0900-nummer. We zijn erg blij dat de staatssecretaris dit probleem aanpakt, het gaat immers om veel geld, van veel mensen.'

In nieuwe wetgeving die naar verwachting in het voorjaar van 2008 in werking treedt, is een instrument opgenomen dat het mogelijk maakt om in te grijpen bij misbruik van 0900-nummers, schrijft Heemskerk in een brief aan de Tweede Kamer. Telecomwaakhond OPTA kan dan in excessieve situaties bijvoorbeeld een nummer intrekken of desnoods boetes uitdelen.

De wachttijden voor bellers naar de zogeheten 0900-nummers van bedrijven zijn nog steeds te lang, zo liet Heemskerk (Economische Zaken) in een brief aan de ondernemingen, Consumentenbond en Ombudsman weten. Bedrijven hebben tot april 2008 de tijd om de situatie te verbeteren. Als de situatie dan niet voldoende verbeterd is, zal Heemskerk gepaste maatregelen nemen.

Vos: Er komt eindelijk een einde aan dit soort geldklopperij. Mensen zijn vaak afhankelijk van het bellen naar een 0900-nummer, je kunt bijna niet meer naar een gewoon nummer bellen. Het wordt al helemaal een dure grap als je met je mobiel moet bellen, bijvoorbeeld als je internetplusbellen er uit ligt. We zijn erg blij dat de staatssecretaris dit probleem aanpakt, het gaat immers om veel geld, van veel mensen.