Gemeente Lelystad

Centrummanagement Stadshart gaat van start

Door middel van Centrummanagement willen de gemeente Lelystad en betrokken partijen in het toekomstige Stadshart de samenwerking tussen partijen bevorden en de aantrekkelijkheid van het Stadshart vergroten.

Aantrekkelijk winkelgebied

In het Stadshart van Lelystad wordt volop gewerkt aan de realisatie van een vernieuwd en aantrekkelijk winkelgebied op basis van het Masterplan Stadshart. Voor een goed functionerend Stadshart is echter meer nodig dan mooie gebouwen, logische winkelroutes en een mooie openbare ruimte.

Structureel samenwerkingsverband

Een structureel samenwerkingsverband van publieke en private partijen in het Stadshart, op basis van gelijkwaardigheid, kan bijdragen aan het vergroten van de aantrekkingskracht en daarmee het versterken van het economisch functioneren van het Stadshart.

Gezamenlijke belangen

Een coördinerend centrummanagement kan de afstemming van de gezamenlijke belangen mogelijk maken. De volgende partijen participeren hierin: Vereniging Ondernemend Lelystadshart (V.O.L.), Ondernemersvereniging de Waag, Ondernemersvereniging de Kroonpassage, Vereniging van Eigenaren Lelystadshart, Regiopolitie Flevoland basiseenheid Lelystad-west, Kamer van Koophandel Flevoland, Stichting Perspectief en gemeente Lelystad.

Centrummanager

Voor de invulling van deze taak is gekozen voor het aanstellen van een Centrummanager Stadshart. Deze persoon kan een impuls geven aan de samenwerking tussen partijen en vergroting van de aantrekkelijkheid van het Stadshart. Hiervoor wordt een convenant afgesloten met alle belanghebbende partijen in het Stadshart. In dit convenant wordt de intentie weergegeven ten aanzien van de door partijen te hanteren doelstellingen, uitgangspunten, taken en de werkzaamheden voor de Centrummanager.

Convenant

Het convenant wordt in eerste instantie aangegaan voor de tijdsduur van drie jaar, met de intentie om deze periode te verlengen. In het eerste jaar wordt door de projectleider Centrummanagement, mevrouw Meta Jacobs, de organisatie van het centrummanagement uitgewerkt en wordt gestart met de voorbereiding van de selectie van een centrummanager voor een periode van twee jaar.

Alle partijen zullen zich hierbij inspannen om in gezamenlijkheid een actieve bijdrage te leveren aan versterking van het economisch functioneren van het Stadshart en het verbeteren van het woon-, verblijfs- en vestigingsklimaat in het Stadshart.
---