Persberichten Binnensticht, 10.35 uur

Utrecht, 14-11-2007

Aanranding

DE BILT In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 november werd een man op verdenking van aanranding aangehouden.

Rond 01.35 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Schorteldoeksesteeg achter een vrouw aan zou rennen. Agenten gingen ter plaatse en werden op de Utrechtseweg aangesproken door een automobilist. Deze man vertelde dat een vrouw zojuist door een man een steegje in was getrokken.

Agenten liepen de Schorteldoeksesteeg in. Daar zagen zij een man en een vrouw lopen. De vrouw verklaarde dat de man haar aangerand had. Daarop werd tegen de verdachte, een 28-jarige man uit Utrecht, gezegd dat hij was aangehouden. Hij probeerde nog weg te rennen en gooide iets weg. Hij werd aangehouden en geboeid. Hij bleek een mes te hebben weggegooid.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Het slachtoffer deed aangifte.

Tegen portier

ZEIST Op dinsdagavond 13 november botste een fietsster tegen het geopende portier van een auto.

Rond 17.15 uur parkeerde een 53-jarige man uit Doorn zijn auto op de Oude Arnhemseweg. Voordat hij uitstapte, keek hij in zijn linkerspiegel, maar zag geen verkeer aankomen en opende het linkerportier. Op dat moment werd hij echter net gepasseerd door een 18-jarige fietsster uit Zeist. Zij botste tegen het portier en kwam ten val.

Door de val liep de fietsster waarschijnlijk een gebroken vinger op. Zij is in het ziekenhuis behandeld.

Diefstal uit winkel

ZEIST- Op dinsdag omstreeks 12.00 uur heeft de politie bij een winkel aan het Emmaplein drie 13-jarige verdachten aangehouden op verdenking van diefstal.

Toen een 24-jarige medewerker van de winkel de jongens betrapte op de diefstal van snoepgoed heeft hij deze verzocht met hem mee te gaan. De drie jongens verleende geen medewerking, waarop de 24-jarige medewerker de politie alarmeerde. De drie verdachten, twee uit Zeist en één uit Driebergen-Rijsenburg, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Laatst gewijzigd 14-11-2007 10:35 | © Politie Utrecht