Politie Haaglanden

Persberichten 14 november

Haaglanden, 14-11-2007

Alleen naakt gehoord
Den Haag Een 42-jarige man uit Rotterdam probeerde dinsdagmiddag op bijzondere wijze de aandacht van de politiek te trekken. De man meldde zich omstreeks kwart over een bij de balie van de Tweede Kamer. Omdat er volgens de Rotterdammer niet goed naar hem werd geluisterd, begon hij zijn kleren uit te trekken in de hoop op de nodige aandacht. Die kreeg hij. De baliemedewerkers belden de politie, die de man aanhield. De man is later op de dag met een dagvaardig weer weggestuurd.

Aangehouden met gestolen bromfiets
Den Haag Een biker van Politie Haaglanden zag dinsdagavond omstreeks negen uur in de Jacob Catsstraat een wel erg jonge bestuurder van een bromfiets voorbij komen. De agent zette de achtervolging in en zag hoe de jonge brommerrijder naar de Hoefkade reed en daar de brommer een portiek in wilde duwen. Op dat moment kreeg de bestuurder de agent in de smiezen, waarop hij op de brommer stapte en er vandoor ging. De politieman besloot bij het portiek te wachten en zag even later de bestuurder aan komen lopen. Omdat de jongen zich niet kon identificeren, werd hij aangehouden. Aan het bureau bleek hij twaalf jaar oud. De jongen verklaarde de brommer te hebben geleend van een vriend. In diens kelderbox werd de bromfiets even later aangetroffen. Omdat de brommer vermoedelijk gestolen is, werd ook de eigenaar van de brommer aangehouden.

Geweldpleger aangehouden
Den Haag Politie Haaglanden hield woensdag 14 november een 42-jarige Hagenaar aan nadat zijn 29-jarige vrouw aangifte tegen de man deed van mishandeling. De vrouw en haar twee jonge kinderen zijn door de politie elders ondergebracht. Politie Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'.

Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Was u getuige van een overval?
Den Haag Twee mannen in donkere kleding en bivakmutsen overvielen dinsdag 13 november rond 21.00 uur een Telecomwinkel aan de Anna Bijnslaan. Rond 21.00 uur kwamen zij de winkel binnen en bedreigden de aanwezige klanten en de winkeleigenaar (46-jarige Hagenaar) met een wapen. De verdachten beroofden een klant (33-jarige Hagenaar) van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer werd hierbij geslagen. Met een geldbedrag en pakketjes simkaarten verlieten de mannen de winkel. Het betrof een kleine en een wat langere man, beide met een buitenlands accent. Was u getuige van deze overval? Of hebt u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek naar de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Zuiderpark via: 0900 8844.

Geen ontkomen aan
Den Haag De politie kreeg dinsdagavond rond 21.30 uur de melding dat er een ruit was ingegooid van een bedrijfspand aan de Binckhorstlaan. De verdachten waren weggereden in een personenauto. Gealarmeerde politieagenten konden op de Kerklaan de auto met daarin vier mannen tussen 17 en 20 jaar uit Rijswijk aan de kant zetten. De verdachten hadden een ruit gebroken en waren het bedrijfspand binnen gegaan. Het is nog onbekend of er goederen zijn weggenomen. De recherche onderzoekt de zaak.

Al vroeg dronken achter het stuur
Den Haag Politieagenten in vrije tijd zagen dinsdagmiddag rond 15.45 uur een 44-jarige Haagse automobilist vreemd rijgedrag vertonen op de Maanweg. De agenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed reed. Hierop sommeerden zij de 44-jarige zijn voertuig aan de kant te zetten. De bestuurder reed door, maar gewaarschuwde collegas van de agenten hielden de automobilist even later alsnog aan. Aan het politiebureau blies de verdachte 815 ugl en hij beledigde ook nog een agent. Hij kreeg een dik proces-verbaal.

68-jarige fietser gewond bij aanrijding
Den Haag Een 68-jarige vrouw uit Den Haag raakte gistermiddag rond 15.30 uur gewond aan haar hoofd bij een aanrijding op de Leyweg. Bij de aanrijding was een 24-jarige Haagse automobilist betrokken. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bestuurder negeert stopteken politie
Den Haag De politie kreeg vanmorgen rond 01.30 uur een melding dat een vrouw op het Kurhausplein was mishandeld en in een auto was meegenomen. Direct ondernamen surveillerende agenten actie en zagen de bewuste auto met hoge snelheid rijden over de Nieuwe Parklaan. Bij het zien van de politieauto doofde de bestuurder zijn lichten en parkeerde de auto in een groenstrook. De 30-jarige Rotterdammer werd gesommeerd uit het voertuig te komen. De verdachte was onder invloed van alcohol en werd onderworpen aan een blaastest. Zijn rijbewijs is ingenomen. In de auto trof de politie een 22-jarige vrouw uit Rotterdam aan. Zij verklaarde vrijwillig te zijn ingestapt, er was geen sprake van een mishandeling.

Winkeldiefstallen
Voorburg Een 43-jarige Voorburgse nam op dinsdag 13 november omstreeks 12.00 uur goederen weg uit een supermarkt aan de Koningin Julianalaan. De vrouw werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau een proces-verbaal.

Leidschendam Een 34-jarige bierliefhebber dacht op dinsdag 13 november omstreeks 13.00 uur zijn slag te slaan in het winkelcentrum Leidsenhage. De man nam uit een supermarkt drie bierfusten weg. Tijdens zijn aanhouding door de bedrijfsbeveiliging verklaarde de man, dat hij de biervaten in een slijterij had gekocht. Op het politiebureau stelde hij zijn verklaring bij en gaf hij uiteindelijk toe de diefstal te hebben gepleegd. De Voorburger kreeg een proces-verbaal.

Fietser ten val door sportieve voetganger
Voorburg Een 30-jarige voetganger was er op dinsdag 13 november omstreeks 16.30 uur de oorzaak van dat een 65-jarige Voorburgse fietser ten val kwam. De voetganger uit Monster sprong op het Koningin Julianaplein over een muurtje en kwam op het fietspad terecht. Hij raakte daarbij de fiets van de op dat moment passerende Voorburgse. De vrouw kwam daardoor ten val en raakte gewond. Zij heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De man uit Monster liep eveneens licht letsel op.

Brandbom in locker van school
Voorburg De conciërge van een scholengemeenschap aan de Loolaan trof dinsdag 13 november omstreeks 11.30 uur in een locker van de middelbare school een brandbom aan. Een14-jarige Haagse leerling had met behulp van spiritus en wasbenzine de brandbom gemaakt. Hij had hulp gekregen van twee leeftijdsgenootjes uit Leidschendam en Nootdorp. Zij hadden hem vlinderbommen geleverd, die als ontsteking moest dienen. De jongens waren van plan de bom tot ontploffing te brengen en dit op camera vast te leggen. Het gevaar van een dergelijke actie behoeft geen nader betoog. De politie heeft proces-verbaal tegen het drietal opgemaakt. Zij werden na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Diefstal uit auto
Voorburg Dat auto-inbrekers maar weinig tijd nodig hebben om hun slag te slaan bleek op dinsdag 13 november om 08.25 uur. De autoruit van een 41-jarige Voorburger werd ingeslagen en er werd een laptop uit het voertuig weggenomen. De Voorburger had zijn auto in de Eenhoornstraat geparkeerd om zijn kinderen naar school te brengen. Toen hij 5 minuten later bij zijn auto terugkwam bleek het kwaad al te zijn geschied. De politie roept getuigen van de diefstal op zich te melden via 0900-8844 en adviseert om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Verlichtingscontrole
Voorburg De politie is weer gestart met verlichtingscontroles. Op dinsdag 13 november werden tussen 06.45 en 07.30 uur op de Prinses Mariannelaan 10 fietsers bekeurd, omdat zij geen verlichting voerden. De politie adviseert onder het motto Goed zicht, allicht om ook op de fiets de juiste verlichting te voeren.

Bank in tram beklad
Rijswijk Twee jongens 14 en 16 jaar uit Den Haag bekladden13 november om 11.20 uur met een stift de banken van een tram. Op de camera was te zien dat zij met permanentmarkers de banken volschreven. De HTM deed aangifte. De jongens moesten mee naar het politie bureau waar zij, na overleg met hun ouders een Halt verwijzing kregen.

Man gewond na aanrijding
De Lier (Westland) - Een 27-jarige Haagse inzittende van een auto is op dinsdag 13 november omstreeks 15.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een andere auto op de kruising van de Burgemeester Van Der Goeslaan met de Noordlierweg. Door de botsing sloeg de auto van de 27-jarige over de kop en gleed deze nog enkele meters door. In de auto zaten vijf personen van wie er één gewond raakte aan zijn hoofd. Deze man is naar het Reinier de Graafziekenhuis vervoerd.

Twee mannen aangehouden na rijden zonder helm
Naaldwijk (Westland) - Twee mannen in de leeftijd van 19 en 21 jaar zijn op woensdag 14 november om 03.30 uur aangehouden op de Willem van Hooffstraat. Een agent zag deze mannen rijden op een scooter op de Secr. Verhoefweg. Zijn aandacht werd getrokken omdat de duopassagier een helm droeg en de bestuurder van de scooter niet. Tijdens de controle die volgde, bleken de mannen bekenden te zijn van de politie en trof men in de buddyseat van de scooter inbrekerswerktuigen aan en twee bivakmutsen. De mannen zijn hierop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar een politiebureau.

Geen mp3-speler
Zoetermeer Een 17-jarige jongen uit Zoetermeer dacht dinsdag 13 november om 18.30 uur een Mp3 speler mee te kunnen nemen uit een elektronicawinkel aan de Andorralaan zonder deze te betalen. De beveiliging snapte de dief en droeg deze over aan de politie. De Zoetermeerder is met een HALT verwijzing naar huis gegaan.