Persberichten Eemland noord, 10.40 uur

Utrecht, 14-11-2007

Alcohol

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een automobilist bleek in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 november veel te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 01.10 uur controleerden agenten op de Oude Bocht de bestuurder van een bestelauto. De man, 40 jaar oud en afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg, had beduidend te veel alcohol genuttigd en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 630 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelheidscontrole

SOEST- Op dinsdagochtend tussen 09.30 uur en 12.00 uur heeft de politie aan de Vredehofstraat een snelheidscontrole gehouden.

Onder de 1428 gecontroleerde bestuurders zijn 91 bekeuringen uitgeschreven omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Scootercontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie heeft op dinsdag 13 november in de middag en avond een brom- en snorfietscontrole op De Kronkels, Bikkersweg en de Amersfoortseweg gehouden.

Door motoragenten werden de te controleren brom- en snorfietsers naar de controleplaatsen geleid. Bij de controle werden in totaal 71 bekeuringen uitgeschreven. Hoofdzakelijk aan brom-/snorfietsbestuurders, maar ook aan enkele automobilisten. Onder andere werd geschreven voor: niet dragen helm, geen bromfietscertificaat / rijbewijs, te hoge constructiesnelheid, te veel geluid, niet dragen autogordel en niet handenvrij bellen.

Snelheidscontrole

SOEST- Dinsdag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Wiardi Beckmanstraat.

Tussen 07.30 uur en 9.30 uur zijn 173 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Hierbij waren 10 bestuurders die harder reden dan de maximum toegestane snelheid van 30 km/uur.

De hoogst gemeten snelheid is 45 km/uur.

Inbrekers betrapt

SOEST - Op dinsdag 13 november werden twee inbrekers betrapt. Zij gingen er zonder buit vandoor.

Rond 12.00 uur bevond een 59-jarige vrouw zich op de zolderverdieping van haar woning aan het Vedelaarpad. Zij hoorde dat haar honden op de begane grond onophoudelijk en fel aan het blaffen waren. De vrouw liep naar beneden en zag twee inbrekers bij de voordeur in de hal van haar woning staan. Het betrapte tweetal ging er vervolgens als een haas vandoor. Zij hadden nog geen kans gezien iets te stelen.

De verdachten waren licht getinte jongens van 15 à 16 jaar oud en ongeveer 1.55 - 1.65 meter lang. Eén van hen droeg een grijze cap en een grijs kort jack in ongeveer dezelfde grijze kleur.

Aan getuigen die de verdachten op of in de omgeving van het Vedelaarpad hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.