Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 14-11-2007

Politie onderzoekt ongeval A28

ASSEN De politie verricht onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval van dinsdagmiddag nabij de oprit Assen-Zuid richting Hoogeveen van de A28. Een 33-jarige automobilist uit Rijssen raakte bij dit ongeval zwaar gewond. De automobilist raakte door het ongeval bekneld en moest door de brandweer uit zijn bestelbus worden bevrijd. Per ambulance werd de man overgebracht naar het UMC te Groningen. Het slachtoffer bleek een gebroken borstbeen, een paar gebroken ruggenwervels en een gekneusde long te hebben overgehouden aan het ongeval. Onderzoek van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) wees uit dat het bestelbusje mogelijk met de linkerkant in de middenberm is beland. Door de correctie is het bestelbusje de weg over geschoten en tegen een boom gereden. De exacte toedracht is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. (07-194141)

Politie controleert bromfietsen

FLUITENBERG De politie heeft dinsdagochtend op de Hoogeveenseweg een bromfietscontrole gehouden. Agenten schreven drie bekeuringen uit. Een bromfietser reed op de rijbaan. Twee andere bromfietsers kregen een bekeuring vanwege hun te hoge snelheid. Na afloop van de bromfietscontrole controleerden agenten het verkeer bij de spoorwegovergang Pesserstraat. Een fietser kreeg daar een bekeuring omdat deze te vroeg het spoor over fietste, nadat een trein was gepasseerd. De fietser had moeten wachten tot het rode licht gedoofd was. (07-193957)

Politie houdt verkeerscontrole

HOLLANDSCHEVELD De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Riegshoogtendijk. Agenten bekeurden in totaal 18 weggebruikers. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat deze op een rijbaan reed waar het niet mocht. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat deze geen gordel droeg. Drie bekeuringen werden uitgeschreven vanwege het negeren van het rode licht. Een automobilist kreeg een bekeuring vanwege een te hoge snelheid. Tien bekeuringen werden gegeven vanwege het negeren van een verbodsbepaling. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat deze een inhaalverbod negeerde. Een andere automobilist gaf geen richting aan en kreeg daarvoor een bekeuring. (07-194097)

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Dr. A.F. Philipsweg. Tijdens deze controle werden 22 blaastesten afgenomen, niemand was in overtreding. Agenten deelden drie bekeuringen uit voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een persoon kreeg een bekeuring wegens het niet dragen van de autogordel. (07-194066)

Eenzijdig ongeval door overstekende reeën

HUIS TER HEIDE In de nacht van dinsdag op woensdag is een 24-jarige automobilist uit Oosterwolde met zijn auto op de Koelenweg van de weg geraakt. De automobilist kwam uit de richting van de Minister Cremerstraat. De man verklaarde dat hij in de bocht moest afremmen voor overstekende reeën. Zijn auto raakte in de slip en kwam tot stilstand in een sloot. De man wist zijn auto precies tussen twee bomen door te manoeuvreren. De man raakte niet gewond en de schade aan de auto viel mee. De politie heeft een blaastest afgenomen, de man had niet gedronken. (07-194193

Politie onderzoekt diefstal sieraden
HOOGEVEEN De politie wil graag in contact komen met een vrouw die afgelopen zaterdag 10 november, een medewerkster van een juwelierszaak in Hoogeveen attendeerde op een verdachte man. Uit een etalage van deze winkel aan de Hoofdstraat is die dag een aantal sieraden gestolen. Mogelijk dat de bewuste man daar iets mee te maken heeft. De bewuste vrouw was tussen 13.00 en 14.00 uur met haar twee dochters in de winkel. Het was er op dat moment erg druk. De vrouw attendeerde de medewerkster op een man met een rugzak die zich verdacht ophield bij een etalage. Door de drukte kon de medewerkster daar niet direct aandacht aan besteden. Even later was de man weg. Uit de etalages was toen nog niets verdwenen. Tegen sluitingstijd ontdekte men echter dat uit de etalages een aantal sieraden was gestolen. De politie in Hoogeveen vraagt de vrouw contact op te nemen met 0900-8844. Ook andere mensen die deze verdachte man hebben gezien of daar iets van weten kunnen bellen met 0900-8844. (BPS 07-193329)

Politie vordert rijbewijs in

BEILEN De politie heeft dinsdagavond op De Musels het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige automobilist uit Dwingeloo. De man reed met een snelheid van 139 kilometer per uur over De Musels. Op deze weg is 80 toegestaan. De automobilist werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-194162)

Aanhoudingen winkeldiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmiddag twee minderjarige meisjes aangehouden in de Hoofdstraat van genoemde woonplaats. De meisjes (beiden 12 jaar oud) worden verdacht van winkeldiefstal. Na verhoor zijn de meisjes overgedragen aan hun ouders. Bureau Halt zal zich buigen over de straf. (07-194120)

Bekeuring wegens verbranden afval

DWINGELOO De politie heeft dinsdagmorgen een bekeuring uitgeschreven van 260 euro wegens het verbranden van afval. Agenten zagen tijdens hun surveillance op de Looweg een rookpluim nabij een woning. De 48-jarige bewoner bleek afval te verbranden. De man had het huis gekocht en was bezig om rotzooi (plastic, verfblikken, metaal en triplex) te verwijderen. In plaats dit naar de stort te brengen was hij het aan het verbranden. (07-194043)

Politie controleert op verlichting

MEPPEL De politie heeft dinsdagavond op de Eendrachtstraat een verlichtingscontrole gehouden. Twaalf overtreders kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was. (07-194168)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema 0592 451280