Gemeente Pekela


Gemeenten inventariseren omvang, ervaringen en wensen mantelzorgers

In opdracht van de gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde is door ARGO Rijksuniversiteit Groningen een onderzoek uitgevoerd naar de omvang, ervaringen en wensen van mantelzorgers in genoemde gemeenten.

De reden van dit onderzoek is dat gemeenten graag eerst inzicht willen krijgen in het aantal mantelzorgers per gmeente. De uitkomsten van het onderzoek moeten een bijdrage leveren aan de onderbouwing van het beleid inzake de ondersteuning van mantelzorg. Bij het onderzoek ging het behalve om inzicht in de aantallen ook om de kenmerken, welke zorg wordt verleend, de positieve en negatieve effecten en aanknopingspunten voor ondersteuning per gemeente.

Het rapport met resultaten, conclusies en aanknopingspunten voor het te ontwikkelen beleid zal in het kader van de mantelzorgdag op 15 november a.s. worden aangeboden aan wethouder Hennie Hemmes. De overhandiging van het rapport vindt plaats in het gebouw van het Dollard College, locatie Oude Pekela. Daarbij zullen de mantelzorgers uit Pekela die aan de enquête hebben meegedaan, leden van het Platform Mantelzorg Pekela, leden van de lotgenotengroep, raadsleden en de WMO-raad aanwezig zijn.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met leerlingen van het Dollard College, die op deze wijze ervaring kunnen opdoen in het kader van het vak Zorg en Welzijn.