Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 14 november

* AANHOUDINGEN NA INBRAAK; HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

Politieagenten van district Centrum hebben vier mannen aangehouden. De vier worden verdacht van inbraak in een garagebox aan de Schiestraat. Cameratoezicht meldde woensdagochtend rond één uur dat de deur van de garage openstond en er drie personen voor de box aan het discussieren waren. Hierop zijn agenten naar de Schiestraat gegaan. Bij de betreffende garage aangekomen bleek dat de garagedeur kapot en de ruit van de auto in de garage ingeslagen was. Na onderzoek met behulp van honden werden vier mannen aangetroffen. Zij zijn aangehouden. Uit verder onderzoek bleek dat de auto in de garage op een luik stond. Onder het luik bevond zich een hennepkwekerij met ongeveer 1000 afgeknipte hennepplanten. Het viertal (19, 21, 23 en 25) afkomstig uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AUTOMOBILISTE AANGEHOUDEN VOOR INRIJDEN EN VERWONDEN POLITIEMAN

Politiemensen van het district Oost hebben dinsdagmiddag een 33-jarige vrouw uit Brazilië aangehouden. Zij wordt er van verdacht met haar auto op een politieman te zijn ingereden. Een ex-vriendin van een bewoner van het Ringvaartpark heeft dinsdagmiddag met een auto de garagedeur van de woning kapotgereden. De politie werd gealarmeerd en die zagen de wagen in de omgeving staan. Toen de vrouw hen zag gingen de deuren op slot en de motor gestart. Ze reed weg en heeft vervolgens met haar voertuig verschillende andere auto's en een lichtmast beschadigd. Bij de pogingen haar te stoppen is ze ingereden op een politieman, die hierdoor licht gewond raakte. Om de wagen tot stilstand te brengen is op een gegeven moment een band van de auto lek geschoten. De vrouw kon hierna worden aangehouden. Zij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten verdacht van vernieling en poging doodslag.

RIDDERKERK - Personeel van de Verkeerspolitie heeft dinsdag kort na middernacht het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Bergen op Zoom ingevorderd. De man reed met een snelheid van een 187 km/uur op de A16 waar '100' is toegestaan. ROTTERDAM-NOORD - Vier mannen, in leeftijd variërend tussen de 18 bestrijden.