Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Schennispleger betrapt en aangehouden

Apeldoorn, 14-11-2007 o Een politieman uit Apeldoorn heeft dinsdagochtend 13 november een 45-jarige man uit Nunspeet op heterdaad betrapt toen deze man op de Amersfoortseweg onder Hoog Soeren zijn geslachtsdeel toonde aan twee 17-jarige meisjes. Het incident vond rond 10.30 uur plaats toen de man in de berm van de weg stond en de meisjes over het fietspad van de Amersfoortseweg in de richting Apeldoorn fietsten.

De dienstdoende politieman wist dat er de laatste dagen meerdere meldingen uit de omgeving Amersfoortseweg en Aardhuisweg waren binnengekomen over een schennispleger die vermoedelijk gebruik maakte van een lichtkleurige personenauto.

Toen hij de meisjes zag fietsen en even verderop een lichtkleurige geparkeerde personenauto zag, besloot hij in de nabijheid onopvallend een post in te nemen. Kort daarna pleegde de man het feit en kon de politieman hem direct aanhouden.

Meisjes en vrouwen tegenover wie de laatste maanden in dezelfde omgeving vergelijkbare feiten hebben voorgedaan kunnen contact op nemen met de politie via 0900-8844.