Persberichten Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht, 14-11-2007

Geschoten

VEENENDAAL Op dinsdagavond 13 november werd een vernieling gepleegd en werd door een man geschoten.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Slotemaker D. Bruinestraat een auto was vernield en knallen waren gehoord.

Ter plaatse spraken de agenten met een 19-jarige vrouw uit Overberg en een 20-jarige man uit Veenendaal. Het tweetal verklaarde dat een 22-jarige man uit Elst (Utr) een ruit van de auto van de 19-jarige vrouw had vernield en dat hij met een wapen in de lucht had geschoten. Vervolgens was hij weggereden.

Meerdere politie-eenheden keken in de omgeving naar de auto en de verdachte uit. Daarbij werd de auto rijdend op de Klaas Katerstraat gesignaleerd. Agenten gingen achter de auto aan. De achtervolging leidde naar Elst. Binnen de bebouwde kom reed de verdachte met snelheden van 100 km/u. Op een gegeven moment reed de verdachte de Christinastraat in: een doodlopende weg. Daar stopte hij, sprong uit zijn auto en ging er te voet vandoor. De agenten gingen te voet achter hem aan, maar raakte het zicht op hem kwijt.

Er werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werd de verdachte uiteindelijk op de Franseweg aangetroffen en aangehouden. Bij een onderzoek in zijn auto werd een vuurwapen aangetroffen. De auto en het vuurwapen werden in beslag genomen.

Door rechercheurs van de Forensische Opsporing werd ter plaatse een onderzoek ingesteld. De aanleiding tot de vernieling en schietpartij lag vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie zet het onderzoek voort.

Aan getuigen die de vernieling en/of schietpartij hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldiefstal

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 13-jarig meisje uit Wijk bij Duurstede werd op dinsdag 13 november op winkeldiefstal betrapt.

Rond 15.50 uur zag een medewerker van een winkel aan de Markt dat een meisje de winkel verliet. Daarbij ging het alarm van het detectiepoortje af. De medewerker sprak het meisje, 13 jaar oud en afkomstig uit Wijk bij Duurstede, aan. Zij bleek enige spullen uit de winkel te hebben gestolen. De politie werd gewaarschuwd.

De verdachte werd even later aan de politie overgedragen. Zij werd naar het politiebureau overgebracht. Bij haar verhoor bekende zij de diefstal. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal is voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.

Proletarisch winkelen

LEERSUM Op dinsdag 13 november werden een man en vrouw betrapt op het gezamenlijk stelen van meerdere goederen.

Rond 14.30 uur zag een medewerker van een winkel aan de Honingraat dat een man en vrouw met een winkelmandje door de winkel liepen. De vrouw legde enkele artikelen in het mandje. De man haalde die daar vervolgens uit en stopte die in zijn jas. Dat herhaalde zich meerdere keren.

Bij de kassa rekende het tweetal enkele goederen af, maar niet die de man in zijn jas had gestopt. Nadat zij de kassa waren gepasseerd werd het tweetal, een man van 43 jaar en een vrouw van 36 jaar, beiden uit Amersfoort, door de medewerker aangehouden.

De verdachten werden even later aan de politie overgedragen. Zij bleken voor meer dan honderd euro aan goederen te hebben gestolen. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 14-11-2007 11:50 | © Politie Utrecht