Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 6 november 2007

Gewijzigde gemeenschappelijke regeling ISD Optimisd

Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad voorgesteld in te stemmen met de gewijzigde gemeenschappelijke regeling van de ISD Optimisd. Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders de raad een voorstel gedaan over de benoeming van twee (plaatsvervangende) leden voor het algemeen bestuur van Optimisd.

Opheffing gemeenschappelijke regeling

Op basis van actuele ontwikkelingen stelt het college van burgemeester en wethouders de raad voor om in te stemmen met de opheffing van de gemeenschappelijke regeling `Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten.

Monumentenverordening Bernheze 2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad voorgesteld de `Monumentenverordening Bernheze 2007' vast te stellen.

Algemene Plaatselijke Verordening

Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de raad voor om een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vast te stellen.

Moties en amendementen PPN 2008

Het college van burgemeester en wethouders informeert de gemeenteraad over de uitvoering van moties en amendementen die bij de behandeling van de Perspectiefnota zijn aangenomen.

Binnensportaccommodatie Vorstenbosch

Onlangs heeft ISA Sport in opdracht van het college van burgemeester en wethouders een onderzoek uitgevoerd naar het draagvlak voor een (eventueel grotere) binnensportaccommodatie in Vorstenbosch. Het college van burgemeester en wethouders heeft op basis van de resultaten hiervan geconcludeerd dat de huidige gymzaal in Vorstenbosch qua omvang en afmetingen voldoet. In overleg met de huidige gebruikers en de Dorpsraad Vorstenbosch zal worden bezien of en zo ja welke kwaliteitsverbeterende aanpassingen aan de huidige gymzaal kunnen worden gedaan.

Concept beleidsvisie Blik op Buitengebied Bernheze

Een eerste aanzet voor de beleidsvisie voor het bestemmingsplan buitengebied wordt aan de Raadscommissie Ruimtelijke Zaken voorgelegd in haar vergadering van 3 december 2007. Aan de commissie wordt gevraagd of de beleidsvisie kan worden besproken met burgers, ondernemers en overheden om tot een brede input te komen voor de beleidsvisie. Het is de planning om de beleidsvisie met deze input voor vaststelling aan de gemeenteraad aan te bieden in de vergadering van 24 april 2008.

Regionale bedrijventerrein Heesch-West

Op 20 december 2007 zal het college van burgemeester en wethouders de nota van zienswijzen, de nota van uitgangspunten en de richtlijnen MER voor het regionale bedrijventerrein Heesch-West ter vaststelling aan de gemeenteraad voorleggen. Tevens zal het college van burgemeester en wethouders de raad vragen zijn uitspraak om te komen tot een directe aansluiting van het bedrijventerrein op de A59 te heroverwegen. Dit naar aanleiding van de opgestelde Maatschappelijke Kosten Baten Analyse, warin een vergelijking gemaakt is tussen de twee ontsluitingsalternatieven; de directe aansluiting op de A59 en de parallelweg.

Gebiedsvisie Wet geurhinder en veehouderij

De Gebiedsvisie Wet geurhinder en veehouderij wordt op 3 december 2007 ter opiniërende bespreking voorgelegd aan de Raadscommissie Ruimtelijke Zaken.