AutoRai

Honda produceert miljoen Civics in Swindon

(11/14/2007)
Met de productie van precies één miljoen Civics bereikte de Honda-fabriek in het Engelse Swindon een bijzondere mijlpaal. Het jubileumexemplaar was een vuurrode Civic Type R, bestemd voor de Engelse markt.

De band tussen de Honda Civic en Swindon is zeer hecht: in september 1994 rolde het eerste exemplaar er van de band. Hoewel de productie in dat eerste jaar nog beperkt bleef tot slechts 6.652 exemplaren, liet de echte drukte niet lang op zich wachten. De jaarproductie is inmiddels opgelopen tot bijna 139.000 stuks.

In de fabriek in Swindon deelt de Civic de lopende band met de eveneens succesvolle Honda CR-V. Daardoor is de jaarproductie inmiddels toegenomen tot een totaal van bijna 250.000 autoâs. De Hondaâs gaan vanuit Swindon naar kopers in meer dan zestig landen. Om deze krachttoer tot een goed einde te brengen, investeerde Honda meer dan twee miljard euro in de moderne productiefaciliteit die werkgelegenheid biedt aan ruim vijfduizend mensen.

âDit is de enige Honda-fabriek ter wereld waar de drie- en vijfdeursversies van de Civic van de band lopen. We zijn er bijzonder trots op dat inmiddels één miljoen tevreden klanten rondrijden in een Civic die bij ons is gebouwdâ, aldus David Hodgetts, directeur van Honda UK Manufacturing Ltd.

De miljoenste in Swindon geproduceerde Civic is een rode Type R die zijn weg zal vinden naar een gelukkige klant in Engeland. âDe Civic vormt de basis van ons succes in Engeland en op de Europese marktâ, vervolgt Ken Keir, Managing Director van Honda in Engeland en Senior Vice President van Honda Motor Europe. âKlanten kiezen voor de Civic vanwege zijn innovatieve design en de uitstekende kwaliteit. Daarmee weten we een trouwe klantengroep aan ons merk te binden en spreken we in heel Europa ook een nieuwe doelgroep aan.â