Gemeente Dongen


Begroting gemeente Dongen is vastgesteld

De Dongense gemeenteraad heeft de begroting voor 2008 vastgesteld. In de begroting worden de inkomsten en uitgaven voor komend jaar toegewezen. De begroting is één van de belangrijkste beleidsstukken van de gemeente.

Sluitende begroting
De begroting 2008 van de gemeente Dongen is sluitend. Dit betekent dat de inkomsten en uitgaven in evenwicht zijn. Belangrijk nieuws voor de Dongenaren is dat de reinigings- en rioolrechten niet duurder worden. Ook de sporttarieven blijven gelijk, evenals de lesgelden voor het muziekinstituut.

Meer in de pas
De marktgelden stijgen in 2008 licht (2 procent). De tarieven voor hondenbelasting gaan met 42 procent omhoog. Hiermee loopt het Dongense tarief meer in de pas bij dat van omliggende gemeenten. De tarieven voor OZB worden aangepast zodat een opbrengstverhoging van 5 procent wordt bereikt.

De Dongense gemeenteraad heeft de begroting 2008 vastgesteld

Meer info
Volgende week donderdag 22 november krijgen alle Dongenaren de begrotingskrant in de bus. Hierin wordt uitgebreid ingegaan op de begroting 2008. Tevens passeren kort de reacties van de Dongense politieke partijen de revue. Op deze website vindt u volgende week tevens de opinie van het Dongense college van burgemeester en wethouders over de begroting. De meningen van de politieke partijen komen dan ook uitgebreider aan bod.

Voor de complete versie van de begroting 2008 klik hier.

Laatst gewijzigd: 12-11-2007