Gemeente Gaasterlân-Sleat

Subsidie beschikbaar voor toeristische initiatieven Zuidwest-Fryslân

Nog budget beschikbaar in TRIZ-regeling

Subsidie beschikbaar voor toeristische initiatieven Zuidwest-Fryslân

De TRIZ-regeling heeft nog 32.000 beschikbaar voor toeristische initiatieven in de gemeenten Gaasterlân-Sleat en Nijefurd. Doelstelling van de regeling is om meer toeristen naar Zuidwest-Fryslân te trekken. Bijdragen kunnen worden aangevraagd door non-profitorganisaties die voor hun activiteit samenwerken met één of meer andere partijen.

De TRIZ-regeling (voluit: Bijdrageregeling kleine Toeristisch-Recreatieve Initiatieven in Zuidwest-Fryslân) is van start gegaan op 12 maart 2007. De regeling is bedoeld om de toeristische ontwikkeling van Zuidwest-Fryslân te bevorderen door middel van het ondersteunen van kleine initiatieven en haalbaarheidsonderzoeken op het gebied van recreatie en toerisme en de vergroting van de naamsbekendheid van Zuidwest-Fryslân. Einddatum voor de regeling is 1 juni 2008. De bijdrage is 50% van de kosten, met een maximum van 10.000,-. Meer informatie over de regeling en het indienen van een aanvraag is te vinden op de website van Stichting DBF, www.stichtingdbf.nl.

Eerste subsidies al uitgekeerd

De TRIZ-regeling ondersteunde tot nu toe al 11 initiatieven. Een van de projecten die subsidie ontving is het initiatief van Businessclub Gaasterland. Deze organiseerde een bijeenkomst voor ondernemers om gezamenlijk een visie te ontwikkelen voor Zuidwest-Fryslân. Zon initiatief past precies in de regeling, want ten eerste bevordert een dergelijk initiatief de samenwerking tussen ondernemers in de regio, en ten tweede kan het goede ideeën opleveren die het toerisme in de regio bevorderen. Andere voorbeelden van activiteiten waarvoor subsidies kunnen worden verstrekt, zijn het organiseren van een evenement en het ontwikkelen van promotiemateriaal, zoals folders

Bijdrage aan leefbaarheid platteland

Initiatiefnemer voor de regeling is Plattelânsprojekten Zuidwest-Fryslân. Stichting DBF te Grou verzorgt de uitvoering van de regeling. Stichting DBF vindt de TRIZ-regeling een goed initiatief, aldus directeur Anno van der Broek. Het levert een bijdrage aan de economie en leefbaarheid op het platteland, en dat op een laagdrempelige manier. Het sluit daarom goed aan bij de andere activiteiten die we uitvoeren.

De TRIZ-regeling wordt gefinancierd vanuit het Leader+ programma: een Europees project dat de leefbaarheid op het platteland wil bevorderen. Ook de Provincie Fryslân betaalt mee aan de TRIZ.

DIT PROJECT WORDT MEDEGEFINANCIERD

DOOR DE EUROPESE UNIE LEADER+

---