Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Onderwerp ( Persberichten
Datum ( woensdag 14 november 2007

Heerlen; man gewond bij overval op woning

Bij een overval op een woning aan de Marcellusstraat in Heerlen, is dinsdagavond een 46-jarige bewoner gewond geraakt

Het slachtoffer kreeg traangas in zijn gezicht gespoten en liep bij de overval een bloedende hoofdwond op. De man werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De overval gebeurde rond 22.45 uur. De daders zijn vermoedelijk vijf jonge mannen met een donker uiterlijk. Allen met capuchons over hun hoofd getrokken belden zij bij de bewoner aan en spoten meteen traangas in zijn gezicht. Een van hen ging de woning binnen, terwijl de anderen op de bewoner insloegen.

Toen een andere bewoner van de flat, waar de overval plaatsvond, lawaai hoorde en poolshoogte nam, werd hij door een van de daders met traangas in zijn gezicht gespoten en met een vuurwapen bedreigd. Dit gebeurde toen de daders ervandoor gingen. De overvallers renden weg in de richting van de Burgemeester Wassinkstraat. Vermoedelijk zijn zij daar in een auto gesprongen.

Geleen; man aangehouden voor bedreiging

De politie heeft dinsdagavond een 27-jarige man uit Algerije aangehouden omdat hij een 27-jarige Sittardenaar met een vuurwapen en een mes zou hebben bedreigd.

De Sittardenaar, werd in een horecagelegenheid in het centrum van Geleen door de man lastig gevallen en had te kennen gegeven daar niet van gediend te zijn. Omstreeks middernacht verliet de Sittardenaar de gelegenheid, nadat de andere persoon al eerder was vertrokken. Toen de Sittardenaar richting St. Annalaan liep, sprong dezelfde persoon opeens tevoorschijn, bedreigde hem met een mes en vermoedelijk met een vuurwapen. Hierop rende het slachtoffer weg en alarmeerde de politie. Deze spoorde de bewuste man op en hield hem aan. Hij bleek alleen een mes bij zich te hebben.

De verdachte is ingesloten. Hij heeft de status van ongewenst vreemdeling.

Maastricht; man gewond bij vechtpartij

Dinsdagvond rond 18.45 uur raakte een 20-jarige inwoner van Bilzen (B) gewond, toen hij op de Sint Annalaan in Maastricht betrokken raakte bij een vechtpartij.

Het slachtoffer liep een bloedende snij- of steekwond aan een van zijn benen op en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Het incident gebeurde toen het slachtoffer in zijn auto wilde stappen en aangesproken werd door twee mannen in een grijze Mercedes. Een van dit tweetal sloeg meteen in op de Bilzenaar waardoor deze kwam te vallen. Vervolgens werd hij slachtoffer nog meerdere keren geschopt.

Hoe het slachtoffer de steek- of snijwond aan een van zijn benen heeft opgelopen is nog onduidelijk.

De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden ( 0900 - 8844).

Urmond; jongen gewond bij ruzie om vriendin

Een 16-jarige jongen uit Stein is dinsdagavond gewond geraakt, tijdens een ruzie met een andere jongen. Inzet van de ruzie was dat beiden dezelfde vriendin hadden. Het voorval vondplaats rond 19.30 uur in de buurt van het Beatrixplein in Urmond.

Het slachtoffer is met diverse snij- of steekwonden naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn verwondingen zijn ook deels te wijten aan het feit dat het slachtoffer op zeker moment voor zijn belager is gevlucht en door een ruit van de voordeur van een woning viel, waar hij voor hulp wilde aanbellen.

Het slachtoffer vertelde de politie dat hij en de dader ruzie hadden over de omgang met een zelfde meisje. De dader sloeg op zeker moment in op het slachtoffer, waarbij hij vermoedelijk ook een mes hanteerde en het slachtoffer daarmee in zijn gezicht verwondde.

De politie is meteen een onderzoek gestart.

Kerkrade; twee omvangrijke hennepplantages aangetroffen

De politie heeft dinsdag in een pand aan de Drievogelstraat in Kerkrade twee omvangrijke hennepplantages aangetroffen.

De politieactie is het gevolg van een melding via 'Meld Misdaad Anoniem' en een nader onderzoek.

Verstopt achter enkele kasten werden twee grotere ruimtes ontdekt met daarin compleet ingerichte hennepplantages. In deze plantages stonden in totaal bijna 1400 oogstrijpe planten.

De complete plantages werden in beslag genomen.

Omdat er niemand in het pand aanwezig was, stelt de politie een onderzoek naar de eigenaar van de plantages.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --