Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 november 2007

Twee aanhoudingen na onderzoek naar diefstal

Markelo

Na een onderzoek kon de politie maandag 13 en dinsdag 14 november een 27-jarige man uit Deventer en een 39-jarige man uit Holten aanhouden wegens diefstal uit een bedrijf aan de Grotestraat in Markelo.

Op woensdag 7 november werd een diefstal gemeld bij een bedrijf aan de Grotestraat in Markelo. Twee mannen wilden bij het bedrijf enkele elektronische apparaten aanschaffen. Nadat de mannen met de verkoper in overeenstemming waren gekomen over de aanschaf, zou een van hen samen met de verkoper naar de bank gaan om de financiële afwikkeling af te handelen. Terwijl dit gebeurde begon de tweede man met het inladen van de goederen.

Bij de bank bleken er problemen met de betaling. De verkoper en de man keerden terug naar de winkel, alwaar de tweede man met de ingeladen goederen stond te wachten. Vervolgens gingen beide mannen er, zonder te betalen, met de auto en goederen vandoor.

Na onderzoek kon de politie maandag 13 november een 27-jarige man uit Deventer aanhouden in een woning aan de Bierstraat in Deventer. Op dinsdag 14 november kon eveneens een 39-jarige man uit Holten worden aangehouden op de Grotestraat in Goor. Beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-144653)

Man rijdt met fiks alcoholpromillage tegen hek

Borne

Het rijbewijs van een 30-jarige man uit Borne werd dinsdagavond 13 november ingevorderd, omdat de man, onder invloed van alcohol, met zijn auto tegen een hek was gereden aan de Stroom Eschlaan in Borne.

Op dinsdagavond 13 november kreeg de politie omstreeks middernacht een melding dat een auto tegen een hek was gereden aan de Stroom Eschlaan in Borne. Toen de agenten ter plaatse kwamen bemerkten zij een alcohollucht bij de bestuurder, een 30-jarige man uit Borne. Ademanalyse wees een alcoholpromillage van 2,42 uit. Het rijbewijs van de man werd daarom ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-147521)

Bromfietsster gewond na aanrijding met auto

Almelo

Een 17-jarige vrouw uit Tubbergen raakte dinsdag 13 november gewond, nadat zij met haar bromfiets, op de kruising van de Ootmarsumsestraat met de Winkelsteeg in Almelo, in aanrijding was gekomen met een 19-jarige automobilist uit Borne.

Op dinsdag 13 november werd omstreeks 14.45 uur een aanrijding gemeld tussen een auto en een bromfiets op de kruising van de Ootmarsumsestraat en de Winkelsteeg in Almelo. Een 19-jarige automobilist uit Borne reed op de Ootmarsumsestraat. Op de kruising met de Winkelsteeg verleende de man geen voorrang aan een hem tegemoetkomende bromfietsster, een 17-jarige vrouw uit Tubbergen. Een aanrijding was het gevolg. Bij de aanrijding raakte de 17-jarige gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (07-147353)

Gewonde bromfietser bij aanrijding

Hengevelde

Een 16-jarige man uit Rietmolen raakte dinsdag 13 november gewond, nadat hij met zijn bromfiets in aanrijding kwam met een 76-jarige automobilist uit Neede op de kruising van de Bentelosestraat met de Gorsveldweg in Hengevelde.

Op dinsdag 13 november werd omstreeks 16.15 uur een aanrijding gemeld tussen een auto en een bromfiets op de kruising van de Bentelosestraat en de Gorsveldweg in Hengevelde. Een 76-jarige automobilist uit Neede reed op de Gorsveldweg in Hengevelde. Op de kruising met de Bentelosestraat verleende de man geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 19-jarige bromfietser uit Rietmolen. Een aanrijding was het gevolg. De 19-jarige raakte bij de aanrijding gewond en moest met onbekend letsel per ambulance vervoerd worden naar het ziekenhuis. (07-147419)

Fietsster rijdt tegen geparkeerde vrachtwagen en raakt gewond

Hengelo

Een 17-jarige vrouw uit Hengelo raakte dinsdag 13 november gewond toen zij met haar fiets tegen een geparkeerde vrachtwagen reed op de Uitslagsweg in Hengelo.

Op dinsdag 13 november werd omstreeks 16.30 uur een eenzijdig ongeval gemeld op de Uitslagsweg in Hengelo. Een 17-jarige vrouw uit Hengelo was met haar fiets tegen een geparkeerde vrachtwagen aan gereden. Ze verklaarde door de regen niet voor zich uit te hebben kunnen kijken en zodoende de vrachtwagen over het hoofd te hebben gezien. Door de aanrijding raakte de vrouw gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (07-147397)

Voetgangster gewond na aanrijding met graafmachine

Borne

Een 29-jarige vrouw uit Borne is dinsdag 13 november gewond geraakt toen zij op de Bellefleur in Borne werd aangereden door graafmachine, die bestuurd werd door een 40-jarige man uit Sibculo.

Op dinsdag 13 november kreeg de politie omstreeks 17.30 uur een melding dat er op de Bellefleur in Borne een voetganger aangereden was door een graafmachine. Ter plaatse bleek dat een 29-jarige vrouw uit Borne aan het wandelen was met haar hond op de Bellefleur. Zij werd ingehaald door een 40-jarige bestuurder van een graafmachine uit Sibculo. De bestuurder hoorde tijdens zijn rit een klap. Toen hij ging kijken zag hij de vrouw in de berm liggen. Zij is vermoedelijk geraakt door het rechter voorwiel van de graafmachine, terwijl deze haar passeerde. Door de aanrijding raakte de 29-jarige voetgangster gewond. Zij werd per ambulance met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De hond bleef ongedeerd en is opgevangen door een buurvrouw. (07-147436)

Fietser gewond na aanrijding met auto

Enschede

Een 14-jarige jongen uit Enschede is dinsdag 13 november gewond geraakt toen hij met zijn fiets in aanrijding kwam met een 53-jarige automobiliste, eveneens uit Enschede. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Lijsterstraat met de Mekkelholtsweg in Enschede.

Op dinsdag 13 november werd omstreeks 18.30 uur een aanrijding gemeld op de kruising van de Lijsterstraat met de Mekkelholtsweg in Enschede. Een 14-jarige jongen reed met zijn fiets over de Mekkelholtsweg. Op de kruising met de Lijsterstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto. De bestuurster, een 53-jarige vrouw uit Enschede, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen raakte bij de aanrijding gewond en werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (07-147443)

Verkeerscontroles

Zenderen / Borne / Hengelo

De politie heeft op dinsdag 13 november op verschillende locaties in Borne, Zenderen en Hengelo verkeerscontroles gehouden.

Op dinsdag 13 november werden door de politie tussen 7.30 uur en 15.00 uur op verschillende locaties in Borne, Zenderen en Hengelo verkeerscontroles uitgevoerd.

Van 7.30 uur tot 9.00 uur werd gecontroleerd aan de Prins Bernhardlaan in Borne. Hier werden 14 bekeuringen uitgedeeld: 13 keer voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en één voor het niet dragen van een helm. Van 9.30 uur tot 11.00 uur werd gecontroleerd op de Europastraat in Borne. Hier werden eveneens 6 mensen bekeurd wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Van 11.00 uur tot 12.00 uur werd gecontroleerd aan de Hoofdstraat in Zenderen. Hier kregen drie mensen een bekeuring: wederom twee zonder gordel en een onjuist bevestigde losbreekreminrichting.

Tussen 13.00 uur en 13.45 uur werd op snelheid gecontroleerd op de Breemarsweg in Hengelo. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd. Van 13.45 uur tot 14.30 uur werd een verkeerscontrole uitgevoerd op de Twekkelerweg. Hierbij werden drie bekeuringen uitgedeeld: één voor het niet dragen van een helm, één voor het niet kunnen tonen van een (bromfiets)rijbewijs en één voor een snelheidsovertreding. De verkeerscontroles werden van 14.30 uur tot 15.00 uur afgerond met een snelheidscontrole op de Enschedesestraat in Hengelo. Ook hier werden geen overtredingen geconstateerd. (07-147332)

tel.: 053-4555588


---- --