Gemeente Amersfoort

Persbericht

nummer: 268

datum: 14 november 2007

Concept ontwikkelingsplannen krijgen steun van bewoners

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 13 november de ontwerp reactienota vastgesteld die is opgesteld na de inspraakprocedure op de concept ontwikkelingsplannen Liendert-Rustenburg Vernieuwt en Randenbroek-Schuilenburg Vernieuwt. Er zijn 69 inspraakreacties ontvangen, waaronder reacties die bewoners van Liendert-Rustenburg konden geven tijdens een rit met de inspraakbus.

Inspraak Amersfoort Vernieuwt

Amersfoort Vernieuwt is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie Eemvallei en Portaal Eemland. Amersfoort Vernieuwt verbetert de kwaliteit van de wijken in Amersfoort, altijd in nauw overleg met bewoners en andere partijen uit de wijk. Afgelopen jaar is al intensief overlegd met bewoners en partners en dit heeft geleid tot de concept-ontwikkelingsplannen Liendert-Rustenburg Vernieuwt en Randenbroek-Schuilenburg Vernieuwt. De inspraak ging over de concept ontwikkelingsplannen als geheel. De afzonderlijke projecten worden samen met de bewoners uitgewerkt. De reacties bevatten veel ideëen en suggesties waar het college en de beide corporaties in de verdere uitwerking mee aan de slag kunnen.

Wat verandert er?
Bij het projectplan voor de herinrichting van de Van Randwijcklaan wordt de mogelijkheid van een ondergrondse faunapassage gerealiseerd en in het projectplan voor het Valleikanaal wordt een ecologische verbindingszone met het Waterwingebied bekeken. Er wordt onderzocht of het speelplein van de toekomstige ABC-school in Liendert kan worden ingericht als natuurlijke speelplaats. Nieuw in de plannen is de aandacht voor wijkeconomie. De Gemeente en de corporaties willen kleine bedrijven stimuleren.

Naar verwachting stelt de raad op 11 december de concept ontwikkelingsplannen vast. In 2008 wordt dan met de uitvoering van de plannen gestart.

Informatie: Mirjam Visser, communicatieadviseur sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 47 82, e-mail mr.visser@amersfoort.nl