Ingezonden persbericht


PERSBERICHT STICHTING DE NOORDZEE

14 november 2007

Nieuw Noordzeegezicht: Alex Ouwehand directeur Stichting De Noordzee

Vanaf 1 december heeft Stichting De Noordzee een nieuw gezicht: Alex Ouwehand. Hij overhandigde vandaag als nieuwe directeur in Den Haag het door Stichting De Noordzee geschreven boek Noordzeegezichten aan Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Tineke Huizinga-Heringa.

Alex Ouwehand (48) werkte hiervoor bij de ANWB als beleidsmedewerker Waterrecreatie en was daarnaast coördinator van het Blauwe Vlag Programma in Nederland. Van 1999 tot 2007 was hij lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Geboren en getogen aan de kust en fervent zeezeiler; Ouwehand zit vol passie voor de Noordzee. Hij wil graag vanuit deze achtergrond de komende jaren als directeur van Stichting De Noordzee de belangen van de Noordzee behartigen. "Met het boek Noordzeegezichten willen wij de Noordzee dichterbij de mensen brengen, een fascinerend gebied waar veel gebeurt wat nog steeds te weinig mensen weten," aldus Ouwehand.

Staatssecretaris Huizinga schreef het voorwoord in Noordzeegezichten en nam het boek vandaag in ontvangst. Noordzeegezichten laat vooral zien dat de Noordzee geen grijze vlakte water is, maar vol interessante verhalen zit. Staatssecretaris Huizinga schrijft in haar voorwoord: "Ik hoop dat dit boek ertoe bijdraagt dat meer mensen de Noordzee gaan beschouwen als iets van zichzelf. Iets waar wij met elkaar goed voor moeten zorgen. Als we dat blijven doen, blijft de Noordzee de bron die zij al generaties lang is."

Met Noordzeegezichten neemt de lezer een duik in het water en kan zien hoe prachtig onze Noordzee is. De korte en luchtig geschreven artikelen geven samen met schitterende foto's een beeld van een levendige zee, waar veel gebeurt en waar iedereen op zijn of haar manier van kan genieten. Onderzoekers, vissers, duikers, recreanten en vele anderen vertellen hun eigen Noordzeeverhaal. Naast de natuur komen ook de menselijke activiteiten aan bod. Visserij, scheepvaart, watersport en het opwekken van windenergie. Dan blijkt ook hoe afhankelijk we eigenlijk zijn van de Noordzee. Daarom is het belangrijk om de Noordzee natuur en het gebruik ervan in evenwicht te houden. We kunnen immers niet zonder een schone en vitale Noordzee.

Noordzeegezichten wordt uitgegeven door Uitgeverij Gottmer en ligt vanaf vandaag in de winkel. Noordzeegezichten kost ¤ 11,50.

Bestellen:

Noordzeegezichten
Noordzeegezichten
-


----- einde bericht -----------------------------------------------