Gemeente Westvoorne


Wijkveiligheidsplan Oostvoorne - reageer op de veiligheidsanalyse

Op 13 november heeft in hotel 't Wapen van Marion aan de Zeeweg te Oostvoorne een meedenkbijeenkomst plaats gevonden voor de bewoners van Oostvoorne.
Het doel van deze meedenkbijeenkomst was om de bewoners van Oostvoorne te betrekken bij de ontwikkeling van het wijkveiligheidsplan voor Oostvoorne.

Wat is een wijkveiligheidsplan?
In een wijkveiligheidsplan worden de afspraken die gemaakt zijn tussen bewoners, gemeente, politie en (eventueel) ondernemers om de veiligheid c.q. het veiligheidsgevoel te verbeteren vastgelegd. Samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en politei is hiervoor de basis.

Veiligheidsanalyse
Het meedenken is gedaan aan de hand van een eerder opgestelde veiligheidsanalyse voor Oostvoorne. Tijdens de bijeenkomst is gevraagd of de gestelde problemen in deze veiligheidsanalyse compleet waren of aangevuld moesten worden.
Vervolgens zijn de problemen gerangschikt op hoe erg de overlast van deze problemen door de bewoners worden ervaren. Ook zijn er ideeën/suggesties gegeven om de problemen op te lossen of te verminderen.
De veiligheidsanalyse kunt u op deze pagina downloaden.

Ook kunt u reageren op deze veiligheidsanalyse! Is deze volgens u:

* Compleet?

* Wat mist u in deze veiligheidsanalyse?

* Heeft u ideeën / suggesties

Via onderstaande link kunt u tot en met 23 november 2007 uw reactie geven op de veiligheidsanalyse: veiligheid@westvoorne.nl

Vervolg
Het vervolg van deze meedenkbijeenkomst ziet er als volgt uit:
* Binnen twee weken concept verslag

* Reactie geven

* Verwerken op- en aanmerkingen

* Afronden probleemanalyse

Vervolgbijeenkomst 15 januari 2008:

* Selecteren/uitwerken, toetsen haalbaarheid oplossingen
* Prioritering maatregelen

* Afspraken maken

* Schrijven + vaststellen wijkveiligheidsplan