ABVAKABO FNV

Na maanden weer onderhandelingen gehandicaptenzorg

De open brief die ABVAKABO FNV en de andere vakbonden op 7 november naar de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) hebben gestuurd, is positief beantwoord. De werkgevers geven aan de handdoek op te pakken. De impasse is voorbij, er kan weer onderhandeld gaan worden over een eerlijke cao voor werknemers in de gehandicaptenzorg.

Hans Moerman, onderhandelaar namens ABVAKABO FNV, is blij dat er eindelijk weer beweging in de onderhandelingen gaat komen. Medio juni zijn de werkgevers- en werkgeversorganisaties uit elkaar gegaan. Het eindbod van VGN werd door de vakbond en haar leden afgewezen, omdat het te mager is.

De vakbond eist een loonsverhoging van 3% voor heel 2007, behoud van de 55plus-regeling en er dienen duidelijke afspraken gemaakt te worden over werktijden. ABVAKABO FNV wil dat werknemers op basis van gelijkwaardigheid invloed hebben op hun eigen werktijden. De cao-onderhandelingen worden op 20 november hervat. 14-11-2007, Gehandicaptenzorg | Meer over: gehandicaptenzorg, zorg |