Politie Gelderland-Zuid

Grove snelheidsovertredingen

Met 138 km door Nijmegen

Beneden-Leeuwen\Nijmegen, 14-11-2007 o Tijdens snelheidscontroles op de Willem Alexanderweg in Beneden-Leeuwen en de Westkanaaldijk in Nijmegen zijn hoge snelheidsovertredingen geconstateerd. Van een 27-jarige automobilist uit Kesteren werd het rijbewijs ingevorderd. De andere 24-jarige bestuurder uit Nijmegen met de Poolse nationaliteit heeft direct zijn boete voldaan.

Beneden-Leeuwen
Agenten van team verkeershandhaving zagen dinsdagmorgen op de Willem Alexanderweg omstreeks 07.45 uur een auto rijden die opviel vanwege de snelheid. Ze besloten daarop de achtervolging in te zetten. De 27-jarige reed hier 155 km/u waar 100 is toegestaan. Na aftrek van de wettelijk voorgeschreven correctie werd zijn snelheid vastgesteld op 150 km/u, 50 km te hard.

Nijmegen
Agenten zagen tijdens de surveillance in de nacht van dinsdag op woensdag op de Marialaan een auto rijden die flink het gaspedaal intrapte. Tijdens een tussentijdse meting op de Westkanaaldijk reed de bestuurder uit Nijmegen 150 km/u terwijl 50 is toegestaan. Na aftrek van de correctie reed hij uiteindelijk 138 km/u.

Beide bestuurders werden staande gehouden. Van de 27-jarige bestuurder uit Kesteren werd het rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar de officier van justitie. De 24-jarige bestuurder die de Poolse nationaliteit heeft betaalde na overleg met de officier van justitie een boete van 950 Euro. (02)