Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 14-11

BREDA, 14 november 2007

Twee mannen aangehouden na koperdiefstal

BREDA: Een 33-jarige Rijenaar en een 37-jarige man uit Breda zijn dinsdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden wegens koperdiefstal. Een agent die reageerde op de melding dat er vanaf een bouwplaats aan de Emmastraat rollen koper werden gestolen, kreeg beide mannen op hun fiets in het vizier op de Academiesingel. Uit een fietstas stak het koper. Hij kon beide mannen laten stoppen op de kruising met de Belcrumhaven. De Rijenaar zag kans toch nog weg te lopen, maar op de Middellaan kon hij alsnog in de kraag gepakt worden. Beide mannen zijn op het bureau in verzekering gesteld. Daar bleek ook dat de jongste verdachte gesignaleerd stond en nog celstraf moet uitzitten.

Twee jongens (15) aangehouden na afsteken vuurwerk

ETTEN-LEUR: Twee jongens (15 jaar) uit Etten-Leur zijn dinsdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden. Zij staken bij een school aan de Beukenlaan enkele rotjes af en dat werd gezien door agenten die juist op weg waren naar een andere melding over vuurwerkoverlast, in dit geval aan de Laurierhof. De jongens werden na verhoor aan hun ouders overgedragen. Zij worden voor een passende straf doorverwezen naar bureau HALT.

Over vuurwerkoverlast

Traditioneel komen er bij de politie Midden en West Brabant aan het einde van het jaar veel meldingen van overlast binnen over het afsteken van vuurwerk. Burgers kunnen dit melden via 0900-8844. Het afsteken is alleen toegestaan op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Daarbij mag dit niet gebeuren in bijvoorbeeld de omgeving van een ziekenhuis, verzorgingshuis, dierenasiel, etc. Het kopen van vuurwerk is overigens alleen toegestaan op 28, 29 en 31 december bij een erkend verkooppunt, met een maximum van tien kilo. Mensen die informatie hebben over de illegale opslag van vuurwerk in bijvoorbeeld garageboxen en schuurtjes in een woonwijk, kunnen dat melden op 0900-8844 of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Het Regionaal Milieu Team (RMT), met daarin twee vuurwerkspecialisten, houdt zich bezig met de opsporing van illegale handel en opslag van vuurwerk in de regio Midden en West Brabant.

Agressieve winkeldieven in de kraag gepakt

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag kort voor 17.00 uur een 18-jarige man uit Teteringen en zijn 16-jarige vriendin uit Breda aangehouden. Zij worden verdacht van de diefstal van een paar laarzen bij een winkel aan de Ginnekenstraat. Toen personeel de bedoeling van het stel door had, vluchtte het tweetal weg. Een beveiligingsbeambte en een personeelslid die hen achterna gingen, achterhaalden op de Markendaalseweg de verdachten. Vooral de man gedroeg zich erg agressief en sloeg de beveiliger. De winkeldieven konden met hulp van omstanders worden opgesloten op een binnenplaatsje. Gealarmeerde agenten konden vervolgens de winkeldieven aanhouden en overbrengen naar het bureau. Na verhoor is de man uit Teteringen met een dagvaarding heengezonden; zijn vriendin bleek gesignaleerd te staan, omdat ze in een jeugdinstelling in Oost-Brabant behoort te verblijven. Zij is ingesloten en teruggebracht naar die instelling.

Aanhouding na huiselijk geweld

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar is dinsdagavond kort voor 20.00 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder op de avond, zor rond 17.15 uur, zijn ex-vriendin te hebben mishandeld in haar ouderlijke woning in de wijk Heuvelkwartier. De man ging in een ruzie door het lint en vernielde een ruit waar de vrouw achterstond, zij liep daarbij enkele snijwondjes aan haar gezicht op door rondvliegend glas. Ook bedreigde de man de moeder van zijn ex. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Beschonken bestuurders aangehouden

ZUNDERT: Op de Molenstraat werd woensdagmorgen tegen 01.00 uur een 42-jarige automobilist uit Sint Job in t Goor (België) aangehouden. Hij blies bij een controle 430 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal. Na verhoor is hij heengezonden.

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagmorgen rond 03.45 uur een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij reed met een snelheid van circa 150 km/uur over de A58 ter hoogte van Etten-Leur. Bovendien reed de man niet in een rechte lijn over de weg. Dat was voor surveillerende agenten voldoende aanleiding om de bestuurder een stopteken te geven. Bij de controle blies de Rotterdammer 255 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en is met een proces-verbaal heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul