Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Drugonderzoek afgerond

Winterswijk, 14-11-2007 o De politie heeft afgelopen week een onderzoek naar drugsverkoop vanuit een woning in Winterswijk afgerond. De verdachte, een 41-jarige Winterswijker werd vrijdag 9 november aangehouden.

Naar aanleiding van klachten over de aanloop van voornamelijk Duitse klanten bij een woning aan de Goudvinkenstraat en het vermoeden dat er vanuit dat pand drugs werden gedeald, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Het bleek dat er met enige regelmaat en op onregelmatige tijden autos in de wijk rond reden op zoek naar het adres van de verdachte.

Afgelopen vrijdag 9 november werd een Duitse klant na bezoek aan het bewuste adres gecontroleerd. Hij bleek 50 gram wiet in zijn auto te hebben verstopt.

Daarop volgend werd tot een instap in de bewuste woning overgegaan. Hierbij werd door de verdachte 30 gram aan de politie afgegeven. Bij onderzoek in de woning werd nog eens 160 gram wiet aangetroffen.

De verdachte werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In belang van het onderzoek wordt dit bericht pas nu vrijgegeven.