Ingezonden persbericht


Persbericht

Web-log.nl gaat mobiel
~ vrijwel alle Nederlandse weblogs nu mobiel te bekijken ~

Amsterdam, 14 november 2007 - Alle weblogs binnen web-log.nl, Nederlands grootste weblog community, zijn vanaf vandaag geoptimaliseerd voor bezoek vanaf een mobiele telefoon of pda.

De community web-log.nl met meer dan 400.000 weblogs bereikt maandelijks ruim 23% van alle Nederlandse internetters. Naast het feit dat gebruikers van web-log.nl al enige tijd vanaf hun mobiele telefoon of pda teksten en fotoÕs konden publiceren, is het voor bezoekers nu ook mogelijk om de weblogs te bekijken vanaf hun mobiele telefoon of pda.

Om de mobiele versie van een web-log.nl blog te kunnen zien hoeft alleen de extensie Ô.nlÕ, waarop de internet versie van een weblog adres eindigt, vervangen te worden door Ô.mobiÕ. De mobiele versie van bijvoorbeeld nieuwssite NU.nlÕs weblog, http://nu.web-log.nl, is dus te zien op http://nu.web-log.mobi. Om de mobiele versie optimaal zichtbaar te maken op de verschillende mobiele telefoons en pdaÕs wordt alleen het laatst gepubliceerde bericht met bijbehorende afbeelding(en) volledig getoond. Verwijzingen naar eerder gepubliceerde berichten staan aan de linkerzijde vermeld.

Niet alleen is er vraag naar het bekijken van web-log.nl blogs op een mobiele telefoon of pda, ook aan adverteerderzijde is de vraag naar advertentiemogelijkheden op mobiele sites groot. Adverteerder Chrysler Nederland adverteerde via mediabureau Mediaedge:cia al eerder succesvol voor de Jeep Patriot op de pda-versie van nieuwssite NU.nl. Ook op de mobiele web-log.nl blogs is Chrysler Nederland prominent als adverteerder aanwezig met een banner die verwijst naar de mobiele Jeep Patriot site.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over web-log.nl
Web-log.nl is Nederlands grootste en populairste weblog community met meer dan 400.000 weblogs, die samen maandelijks bijna 30 miljoen pageviews genereren. Web-log.nl bereikt ruim 23% van alle Nederlandse internetters in de leeftijdscategorie 13-49 jaar (bron: STIR).

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder ilse.nl, Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca 70 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites Kaboem.nl, CU2.nl en de jongerenportalen van Yourscene.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Daarnaast exploiteert ilse media de vrouwen- en woonsites van Sanoma Uitgevers en TVGids.nl, een website van Programmabladen AKN. Het hele ilse media netwerk heeft per maand ruim negenhonderd miljoen pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers, met ruim 80 publiekstijdschriften en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever van Nederland. In 2006 haalde Sanoma Uitgevers en haar deelnemingen een omzet van 531 miljoen euro. Inclusief dochterondernemingen heeft Sanoma Uitgevers bijna 2000 medewerkers. Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met 300 tijdschriften in dertien landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl