Gemeente Delfzijl

http://www.delfzijl.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&pagid=969&fontsize=10&stukid=2883

Dorpsvisie Wagenborgen wordt geactualiseerd

Het college van B&W heeft besloten om de dorpsvisie van Wagenborgen te actualiseren. De visie gaat de basis vormen om beslissingen te nemen op de verschillende woningbouwontwikkelingen in Wagenborgen. De gemeente laat zich bij het actualiseren van deze visie ondersteunen door HzA Stedenbouw & Landschap bv uit Hoorn. De verschillende partijen, zoals Stichting Dorpsbelangen Wagenborgen, zijn hiervan op de hoogte.

Actualisatie is nodig omdat met name bij de ontwikkelingen van woningbouw tegen obstakels wordt aangelopen. Hiervoor moet haalbare oplossingen komen. Bij de actualisatie van de dorpsvisie wordt rekening gehouden met demografische ontwikkelingen, de behoefte aan kwalitatieve woningen en het zoeken naar andere functies op het gebied van toerisme, recreatie, landschap, natuur en zorg.

Tijdens de werkbezoeken van het college aan Wagenborgen is afgesproken om de inwoners van het dorp en zeker de vertegenwoordigers van Stichting Dorpsbelangen en hierin een actieve rol te geven. Dit gaat gebeuren via diverse overleggen, dorpsavonden en het houden van interviews met de sleutelfiguren. Het proces zal ongeveer een half jaar duren met als inzet om de geactualiseerde visie voor Wagenborgen in maart 2008 te presenteren. In het 2e kwartaal van 2008 buigt de gemeenteraad zich over de visie en neemt hier een besluit over.

De gemeente heeft gekozen voor HzA Stedebouw & Landschap bv vanwege hun betrokkenheid bij dit gebied en hun interactieve aanpak om de opgave te realiseren.