Ingezonden persbericht


Minister-president Balkenende en Frans van Houten, CEO van NXP, openen hi-tech business park FiftyTwoDegrees

NXP Semiconductors biedt Innovatieplatform een beurs voor een excellente student aan

Nijmegen, Nederland, 14 november 2007 - Minister-president Balkenende en Frans van Houten, CEO van NXP Semiconductors, hebben vandaag om 13.00 uur het FiftyTwoDegrees gebouw te Nijmegen officieel geopend. Speciaal voor deze gelegenheid heeft NXP een beurs aan het Innovatieplatform geschonken. De beurs is bestemd voor een door het Innovatieplatform te selecteren excellente masterstudent ter waarde van circa 20.000 euro.

FiftyTwoDegrees is een gebiedsontwikkeling dat diverse vooraanstaande regionale, nationale en internationale organisaties gaat huisvesten. Het gebouw is in hoge mate bepalend voor de nieuwe skyline van Nijmegen. FiftyTwoDegrees vormt met zijn bijzondere architectuur en internationale allure een belangrijk knooppunt in de stadsregio Arnhem - Nijmegen.

NXP, de grootste huurder van het gebouw, heeft speciaal ter gelegenheid van de opening van deze belangrijke nieuwe vestiging een kunstwerk laten ontwerpen door beeldend kunstenaar Ellen Brouwers. Dit interactieve kunstwerk heeft de naam 'NEXPERIA' gekregen. Het werk geeft de relatie weer tussen halfgeleiders, het eindproduct van NXP Semiconductors, en de natuur. Minister-president Balkenende gebruikte de nieuwe NFC techniek van NXP voor de opening door een badge langs een mobiele telefoon te halen die onmiddellijk daarna werd geprojecteerd op een groot scherm. Als voorzitter van het Innovatieplatform onderstreepte premier Balkenende het belang van samenwerking tussen bedrijfsleven de wetenschappelijke wereld. Hij roemde het gebouw als een broedplaats van creativiteit, van samenwerkingsverbanden, van concrete oplossingen voor vragen van de toekomst te worden. Kortom: een kraamkamer van ideeën.

FiftyTwoDegrees is ontworpen door architect Francine Houben van het bureau Mecanoo in Delft. Bij het ontwerp stond de gedachte van open innovatie centraal; het gebouw moet dan ook een ontmoetingsplaats worden voor bedrijven en organisaties. In FiftyTwoDegrees komen werken, wonen, ontspannen en elkaar ontmoeten in een inspirerende omgeving samen. De ontwikkeling van FiftyTwoDegrees is het initiatief van ICE-ontwikkeling BV en Ballast Nedam Bouw Special Projects in nauwe samenwerking met NXP Semiconductors, de gemeente en een breed convenant van regionale partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Voorafgaand aan de officiële opening heeft Frans van Houten een presentatie gegeven aan de leden van het Innovatieplatform, dat onder leiding staat van de voorzitter, minister-president Balkenende. NXP heeft daarin aangegeven een bijdrage te willen leveren aan Nederland kennisland.

Fotobijschrift 1: Frans van Houten, CEO NXP Semiconductors, overhandigt minister-president Balkenende een cheque van 20.000 euro. Deze symboliseert een beurs voor een door het Innovatieplatform te selecteren excellente masterstudent.

Fotobijschrift 2: Het FiftyTwoDegrees gebouw wordt officieel geopend door minister-president Balkende en Frans van Houten, CEO NXP Semiconductors door gebruik te maken van de NFC technologie van NXP. Een badge wordt langs een mobiele telefoon met chip van NXP gehaald; een vlak daarvoor gemaakte foto werd vervolgens onmiddellijk geprojecteerd op een groot scherm.

NXP Semiconductors
NXP behoort tot de tien grootste halfgeleiderondernemingen ter wereld en werd meer dan 50 jaar geleden opgericht door Philips. Het hoofdkantoor van NXP staat in Europa. Het bedrijf telt 37.000 medewerkers in meer dan 20 landen. De omzet over 2006 bedroeg 5 miljard euro. NXP maakt halfgeleiders, systeemoplossingen en software die zorgen voor een betere zintuiglijke waarneming bij het gebruik van mobiele telefoons, personal media players, televisietoestellen, decoders, identificatietoepassingen, auto's en uiteenlopende andere elektronische apparatuur. Meer nieuws over NXP vindt u op www.nxp.com.

FiftyTwoDegrees Business Innovation Center
FiftyTwoDegrees is het centrum in één van de belangrijkste gebiedsontwikkelingen in de stadsregio Arnhem-Nijmegen. Het project markeert een nieuw tijdperk van wonen en werken. De moderne economie verlangt steeds meer dynamiek van bedrijven. Toekomstgerichte organisaties zijn continu op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden, waardoor zij nieuwe markten kunnen ontwikkelen, of hun positie in bestaande markten kunnen versterken. FiftyTwoDegrees geeft daar een antwoord op. Het centrum is ontworpen als een inspirerende omgeving waarin de mens centraal staat. Een omgeving die mensen stimuleert om samen te werken en kennis uit te wisselen.

FiftyTwoDegrees is een project van ICE-Ontwikkeling (www.ice-ontwikkeling.nl) en Ballast Nedam Bouw Special Projects (www.ballast-nedam.nl).

EINDE

Voor meer informatie over NXP kunt u contact opnemen met:

NXP Semiconductors
Martijn van der Linden Manager PR & Communications NXP Semiconductors Netherlands T +31243532236
M: +31610914896
E: martijn.van.der.linden@nxp.com

Text 100 Public Relations
Carolien Hoogerwaard
T: +3120530 43 46
M: +31624623620
E : carolien.hoogerwaard@text100.nl

()
Voor meer informatie over FiftyTwoDegrees kunt u contact opnemen met:

FiftyTwoDegrees CV
Erwin Geutskens
T +31 (0)24 351 11 52
info@fiftytwodegrees.com