Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 14 NOVEMBER 2007

Rijksmuseum van Oudheden verwelkomt 100.000ste bezoeker

Op woensdag 14 november 2007 ontving het Rijksmuseum van Oudheden de 100.000ste bezoeker van dit jaar. Mevrouw Marieke Abelen uit Doetinchem werd door Asterix en Obelix feestelijk onthaald. Met het bereiken van de 100.000ste bezoeker heeft het museum het bezoekersaantal 94.000 van vorig jaar ruim voor het einde van het jaar gepasseerd.

Aan het eind van het jaar hoopt het museum 120.000 bezoekers over de vloer te hebben gehad. Hiermee zet de stijgende lijn in bezoekcijfers, die in 2006 al te zien was, zich voort. De stijging is te verklaren door het rijke, veelzijdige tentoonstellingsprogramma en de vele evenementen die het museum dit jaar op het programma heeft staan. Zo openden in 2007 maar liefst zes tijdelijke tentoonstellingen en zijn er vrijwel wekelijks activiteiten voor jong en oud.

Mevrouw Abelen en haar zoontje Pelle, die speciaal voor de Egyptische mummies naar het museum kwam, werden verwelkomd door Asterix en Obelix, de hoofdpersonen in de tentoonstelling 'Asterix en de Romeinen'. Ze ontving van conservator Ruurd Halbertsma een lidmaatschap van de vriendenvereniging van het museum (RoMeO) en een Museumkaart. Ook kreeg ze een versnapering aangeboden in het Museumcafé.


---