Persbericht

Amsterdam, 14 november 2007

Linde kiest Orange Business Services voor uitbreiding communicatie-infrastructuur

De Linde Groep (voorheen Linde AG), een internationaal gas- en ingenieursbedrijf, breidt de wereldwijde samenwerking met Orange Business Services uit met een nieuw driejarig WAN-services contract ter waarde van 11 miljoen euro. Orange Business Services verbindt 350 locaties van Linde in Europa en Azië-Pacific.

Linde wilde de aanwezige infrastructuur optimaliseren door verschillende providers te consolideren en een homogeen, flexibel en schaalbaar netwerk te creëren. Het bedrijf had behoefte aan een kosteneffectief MPLS-gebaseerd netwerk dat in staat is om tweemaal de huidige volumes aan bandbreedte te ondersteunen, terwijl drie service-niveaus voor traffic-prioritering gegarandeerd worden. Toekomstige plannen voor het netwerk omvatten spraak en video.

Het wereldwijde WAN-netwerk dat Orange Business Services verstrekt, bestaat uit een aanpasbaar IP VPN, met MPLS als transmissienetwerk en gecombineerd met andere toegangstechnologieën zoals DSL, traditionele lokale toegangsopties en dial-up toegang. Orange Business Services' omvangrijke geografische dekking, infrastructuur en medewerkers stelt de Linde Groep in staat gestandaardiseerde services van hoge kwaliteit aan te bieden in alle landen waar zij zaken doet.

Deze speciaal ontworpen oplossing - gebaseerd op een RFP die vorig jaar is uitgeschreven - voldoet aan Linde's kritieke bedrijfsbehoeften en ondersteunt de internationale groeiplannen. De corporate strategie van Linde is gebaseerd op de verwachte expansie van internationale activiteiten met producten en diensten voor de toekomst.

"We zijn verheugd deze opdracht te hebben gewonnen in een strijd met sterke internationale concurrenten", zegt Frank Sommerfeld, CEO van Orange Business Services Duitsland. "De effectiviteit van onze strategie om gestandaardiseerde en aangepaste communicatieoplossingen te bieden wordt hiermee weer onderstreept. Vooral voor marktleiders die wereldwijd opereren zijn schaalbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit doorslaggevend, net als een gunstige prijs-kwaliteit verhouding."

Over Linde
De Linde Groep is wereldspeler op het gebied van industriële gassen en engineering. Binnen de Linde Groep zijn ongeveer 49.000 werknemers actief in meer dan 70 landen wereldwijd. Na de overname van BOC Group bereikte het bedrijf een jaarlijkse omzet van 12 miljard euro per jaar in de markten voor industriële en medische gassen en engineering. De Linde Groep's strategie is gericht op winstgebaseerde groei met speciale focus op de gezamenlijke uitbreiding van de internationale activiteiten met producten en diensten. Meer informatie over De Linde Groep is te vinden via at http://www.linde.com

Over Orange
Orange is het belangrijkste merk van France Telecom, één van 's werelds leidende telecom operators. France Telecom bedient meer dan 163 miljoen klanten op vijf continenten (in 220 landen), waarvan tweederde Orange klant is. De groep had een geconsolideerde omzet van 51,7 miljard euro in 2006 (25,9 miljard euro voor het eerste semester van 2007).

Het in juni 2005 geïntroduceerde NExT programma (New Experience in Telecommunications) stelt de France Telecom Group in staat om haar transformatie tot een geïntegreerde operator voort te zetten en de referentie te worden voor nieuwe telecommunicatiediensten. In 2006 werd Orange het enige merk voor internet, televisie en mobiele diensten van de France Telecom Group in het merendeel van de landen waar het bedrijf opereert. Orange Business Services werd de banner voor wereldwijde zakelijke diensten. France Telecom is in Europa de derde mobiele operator en de nummer één aanbieder van breedband internetdiensten. Wereldwijd is het bedrijf één van de marktleiders op het gebied van telecommunicatiediensten voor multinationals. France Telecom (NYSE:FTE) is genoteerd aan de Euronext te Parijs en de New York Stock Exchange.