PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 14 november 2007

PvdA: verkeerssituatie Oudedijk onacceptabel

Bewoners van de Oudedijk klagen over de verkeerschaos in hun straat. De PvdA vindt de situatie onacceptabel en heeft het stadsbestuur vragen gesteld over de verkeersveiligheid en mogelijke oplossingen.

Na klachten van bewoners over de verkeerschaos in hun straat is PvdA-raadslid Birsel Gülmüs zelf gaan kijken. "Op de Oudedijk rijden automobilisten als gekken, waarbij voetgangers volledig worden genegeerd," concludeerde ook Gülmüs, "Het is eigenlijk niet meer verantwoord om kinderen zelfstandig over te laten steken als ze naar school of vereniging gaan."

De Oudedijk is een drukke straat, met naast woonhuizen ook verschillende winkels en verenigingen. Er ligt zelfs een school aan de straat. Dat zorgt voor extra gevaarlijke situaties. Kinderen moeten erg voorzichtig zijn bij het oversteken en ouders met kinderen aan de hand en/of op de arm moeten tussen auto's en fietsers naar de overkant zien te komen. Ook de onoverzichtelijkheid van de Oudedijk, door verkeerd geparkeerde auto's, is een probleem.

De PvdA wil dat er snel wordt ingegrepen om de verkeersveiligheid te vergroten.

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Birsel Gulmus, raadslid, 06-536 50 873

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl