Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Gendringen - Sieraden weg na woninginbraak                |
In een woning aan de Brederostraat in Gendringen is zaterdag 10 november tussen 15.15 uur en 21.40 uur ingebroken. Bij deze inbraak werden sieraden en geld weggenomen. De politie is een onderzoek gestart naar deze inbraak en is op zoek naar getuigen.

Tijdens de afwezigheid van de bewoners hebben onbekenden een raam geforceerd waarna ze in de woning konden komen. In de hele woning werden vervolgens kasten en lades doorzocht. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt degenen die iets opmerkelijks hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze inbraak te reageren via telefoonnummer 0900 - 8844.

|     |Zeddam - Vrouw gewond bij aanrijding                      |
Een 46-jarige automobiliste uit Zeddam is dinsdag 13 november omstreeks 12.15 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Terborgseweg met de Bornhofweg in Zeddam gewond geraakt.

De vrouw stond op de Terborgseweg voorgesorteerd om linksaf de Bornhofweg in te rijden. Een 73-jarige automobilist uit Harreveld zag te laat dat de vrouw stilstond en reed achter op haar auto. De vrouw is door de brandweer uit haar auto gehaald en met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Doetinchem. De politie heeft tijdens de afhandeling van het ongeval de weg afgezet en het overige verkeer werd gedurende twee uren omgeleid.

|     |Vorden - Gewond na aanrijding                             |
Een 21-jarige inwoonster van Vorden is dinsdag 13 november bij een verkeersongeval op de kruising van de Almenseweg met de Oude Zutphenseweg en de Mispelkampdijk in Vorden gewond geraakt.

Een 56-jarige automobilist uit Arnhem reed omstreeks 17.30 uur over de Oude Zutphenseweg en verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komende personenauto die over de Almenseweg reed. Deze auto werd bestuurd door een 21-jarige jongeman uit Vorden. Er ontstond een aanrijding waarbij beide voertuigen total loss raakten. De 21-jarige vrouw zat als passagier in de auto van de Vordenaar. Zij is met een hersenschudding en letsel aan haar hand overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen.

|     |Silvolde - Mobiele telefoons weggenomen                   |
Bij een inbraak in een pand van een zorginstelling aan de Monseigneur Nolensstraat in Silvolde zijn in de nacht van maandag en dinsdag 13 november mobiele telefoons buit gemaakt.

De daders kwamen binnen door een slot van een toegangsdeur te forceren. In het pand werden vervolgens alle ruimten doorzocht, waarna de telefoons werden weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

(N.B. Deze inbraak is nog niet te linken aan onderstaande aanhouding)

|     |Didam - Inbrekers aangehouden                             |
De politie van Doetinchem heeft dinsdagnacht 13 november op de Koningsweg in Wehl twee mannen uit Woerden (34 en 38 jaar) aangehouden op verdenking van inbraak in een pand aan de Kloosterhof in Silvolde.

Surveillerende agenten wilden de auto waarin beide mannen reden omstreeks 04.15 uur controleren. Bij het zien van de politie verhoogde de bestuurder zijn snelheid en ging er vandoor. Na een achtervolging die via Didam en Loil richting Wehl ging en waarbij zeer hoge snelheden werden bereikt, werd de auto uiteindelijk op de Koningsweg in Wehl klem gereden. Na een eerste controle werden in de auto laptops, geld en inbrekerswerktuigen aangetroffen. Hierop werden de mannen aangehouden. De laptops zijn vermoedelijk afkomstig uit een pand aan de Kloosterhof in Silvolde waar in de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

|     |Doetinchem - Winkeldievegges aangehouden                  |
De politie heeft dinsdagmiddag 13 november twee Doetinchemse vrouwen van 26 en 27 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van kleding.

Een getuige zag dat de twee vrouwen op een parkeerplaats aan de Nieuwstad vanuit een kinderwagen kleding over pakten in een auto. Omdat de getuige het geheel niet vertrouwde belde ze de politie. Agenten die ter plaatse gingen troffen de vrouwen aan en zagen in de auto kledingstukken liggen die afkomstig waren uit verschillende kledingzaken. Beide vrouwen zijn aangehouden en ingesloten en tijdens hun eerste verhoor bekenden zij meerdere kledingdiefstallen bij diverse winkels. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten


---


---


---

---- --

|     |Winterswijk - drugonderzoek afgerond                      |
De politie heeft afgelopen week een onderzoek naar drugsverkoop vanuit een woning in Winterswijk afgerond. De verdachte, een 41-jarige Winterswijker werd vrijdag 9 november aangehouden.

Naar aanleiding van klachten over de aanloop van voornamelijk Duitse klanten bij een woning aan de Goudvinkenstraat en het vermoeden dat er vanuit dat pand drugs werden gedeald, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Het bleek dat er met enige regelmaat en op onregelmatige tijden auto's in de wijk rond reden op zoek naar het adres van de verdachte.

Afgelopen vrijdag 9 november werd een Duitse klant na bezoek aan het bewuste adres gecontroleerd. Hij bleek 50 gram wiet in zijn auto te hebben verstopt.

Daarop volgend werd tot een instap in de bewuste woning overgegaan. Hierbij werd door de verdachte 30 gram aan de politie afgegeven. Bij onderzoek in de woning werd nog eens 160 gram wiet aangetroffen.

De verdachte werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In belang van het onderzoek wordt dit bericht pas nu vrijgegeven.

Einde bericht


---


---


---

---- --