Gemeente Nijkerk


Folder vergadersysteem gemeenteraad

Folder Sinds september van dit jaar vergadert de Nijkerkse gemeenteraad op een andere manier, waardoor inwoners meer mogelijkheden hebben om invloed uit te oefenen op de politiek.

In vervolg op de publicaties hierover is een folder ontwikkeld, waarin het vergadersysteem beschreven wordt en precies staat wanneer en hoe u mee kunt spreken. De folder is verkrijgbaar bij de Publiekswinkel en het gemeenteloket, maar is ook te downloaden via de website van de gemeente.

Na de zomervakantie is de gemeenteraad van Nijkerk gestart met een vergadersysteem dat bestaat uit De Ontmoeting, De Mening, Het Beraad en Het Besluit. Iedere bijeenkomst heeft een eigen opzet en in elke fase kunt u als inwoner meepraten. De wijze waarop dat is geregeld, verschilt per soort bijeenkomst. Daarom is er een folder gemaakt, waarin precies is beschreven hoe u bijvoorbeeld een onderwerp kunt aankaarten voor de Ontmoeting, hoe u mee kunt praten bij De Mening en onder welke voorwaarden u spreekrecht heeft in Het Besluit, de nieuwe naam voor de raadsvergadering.

De folder is verkrijgbaar bij de Publiekswinkel in het stadhuis en bij het Gemeenteloket in Hoevelaken. Daarnaast is de folder (8 paginas) hieronder ook te downloaden.

Folder 'Invloed op de politiek'
download