Dienstenbond CNV

Nieuws

14 november 2007

CNV hekelt werkwijze Sligro bij verhuizing Prisma Putten

CNV Dienstenbond wil niet dat Sligro werknemers van het hoofdkantoor van Prisma Food Retail in Putten via individuele gesprekken polst, of ze bereid zijn naar Veghel te verhuizen of daar dagelijks naar toe willen reizen. Het hoofdkantoor van Prisma Food Retail wordt volgend jaar gesloten, waarna de activiteiten verhuizen naar Veghel.

Volgens de vakorganisatie is niet helemaal duidelijk, wat er gaat gebeuren als een werknemer niet naar Veghel wil of kan. CNV Dienstenbond meent daarom dat deze zaak te belangrijk is om via een individueel gesprek te regelen. De vakorganisatie spreekt de bezorgdheid uit dat een werknemer onder druk kan komen te staan of overhaaste besluiten neemt.

Brief
CNV Dienstenbond heeft in een brief aan Sligro laten weten dat ze het niet ziet zitten in de individuele aanpak. De vakorganisatie wil nu, samen met andere bonden, op korte termijn een afspraak over de ontstane situatie en de aanpak van Sligro. Er moet volgens het CNV duidelijkheid komen over wat er gebeurt, als er geen mogelijkheden zijn tot overplaatsing.

Tijdstip
Het tijdstip waarop de verhuizing naar Veghel gaat plaatsvinden staat nog niet vast. Sligro gaat er vanuit dat de operatie Putten-Veghel medio volgend jaar is afgerond. Ook is nog niet duidelijk hoeveel mensen er precies naar Veghel moeten verkassen. Sligro-woordvoerder Wilco Jansen meldde zaterdag in Distrifood dat gedwongen ontslagen als gevolg van de verhuizing niet aan de orde zijn. (Distrifood.nl)

Kijk voor de nieuwsbrief die naar onze leden is verstuurd bij Nieuws/Handel.