Dienstenbond CNV

Nieuws

14 november 2007

CNV klaar voor CAO-onderhandelingen Technische Groothandel

Door: Jeroen Warnaar

CNV Dienstenbond heeft haar voorstellenbrief voor de nieuwe CAO naar de werkgevers in de Technische Groothandel gestuurd. CNV Dienstenbond is klaar voor het overleg met werkgevers en streeft ernaar voor 1 januari 2008 een nieuwe CAO te hebben.

Na een lange voorbereidingstraject dat al voor de zomer is begonnen heeft CNV Dienstenbond haar voorstellen voor de nieuwe CAO-onderhandelingen voor de Technische Groothandel klaar en deze naar de WTG gestuurd. De voorstellen zijn zorgvuldig tot stand gekomen op basis van overleg in de CAO-commissie van CNV Dienstenbond, een enquête die deze zomer is uitgezet onder leden en niet-leden, het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Dienstenbond en onze ervaringen in de afgelopen 2 jaar met de huidige CAO. CNV Dienstenbond heeft daarbij aangegeven het van belang te vinden dat de nieuwe CAO voor 1 januari 2008 tot stand moet komen. Daarbij moet wel bedacht worden dat CNV Dienstenbond uiteindelijk de inhoud belangrijker vindt dan de datum en natuurlijk niet tegen elke prijs bereid is een CAO te sluiten.

Hoe verder?
Het is nog onduidelijk of er ook een voorstellenbrief van de WTG komt, of dat die voorstellen zullen komen tijdens de reactie op de voorstellen van CNV Dienstenbond. In ieder geval is het zo dat de volgende overlegrondes staan gepland:

· Woensdag 28 november van 10.00 tot 18.00 uur (toelichting voorstellenbrieven)

· Dinsdag 4 december van 13.00 uur tot in de avond
· Woensdag 19 december van 10.00 tot 16.00 uur CNV Dienstenbond is nog in overleg met haar kaderleden of er kaderleden tijdens het overleg in een zijkamer aanwezig zijn om tijdens de schorsingen van de onder-handelingen ruggespraak te kunnen houden.

Op de hoogte blijven
In de periode dat wij overleggen zullen wij u blijven informeren via infos. Daarnaast kunt u hier informatie vinden. Mochten we tot overeenstemming komen met de WTG dan zal het akkoord te stemming aan de leden van CNV Dienstenbond worden voorgelegd. Immers onze leden hebben het laatste woord over de vraag of een CAO definitief tot stand komt of niet.

Word lid!
Het is voor alle medewerkers in de Technische Groothandel van belang dat er een goede CAO tot stand komt. Daarbij kunnen wij alle steun gebruiken, want samen staan we natuurlijk sterker. Word daarom lid van CNV Dienstenbond en steun ons voor een goede CAO. Hiervoor hebben we op dit moment een aantrekkelijk kennismakingsaanbod. U kunt de eerste 3 maanden lid worden met een korting van 50% als u voor 31 december 2007 lid wordt.

Zie voor de contributie per maand gedurende de eerste 3 maanden de tabel hieronder. Daarnaast ontvangt u bij automatische incasso een cadeaubon ter waarde van 10.

Met alle voordelen die wij bieden, inclusief een complete rechtsbijstandverzekering, kunt u uw collegas met trots zeggen dat wij de goedkoopste zijn. Daarbij mogen ze van ons een uitstekende service en persoonlijke betrokkenheid verwachten.

Vul de aanmeldcoupon in en stuur hem op voor 31 december 2007 (een postzegel plakken is niet nodig). Of klik hier . Daar vindt u aanvullende informatie en een online aanmeldingsformulier.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met Jeroen Warnaar (tel: 023-5670615 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ). Meer informatie over CNV Dienstenbond kunt u hier vinden.

18 jaar en jonger

4 (8)

22 jaar

6,27 (12,54)

19 jaar

4,33 (8,66)

23 jaar en ouder

6,92 (13,83)

20 jaar

4,98 (9,95)

Tot 20 uur per week

4,47 (8,93)

21 jaar

5,62 (11,24)

Tot 30 uur per week

5,62 (11,24)