Officiële start International Water Association (IWA) in Den Haag

14/11/2007 15:36



VEWIN



Tijdens een officiële ontvangst op woensdag 14 november in het stadhuis van Den Haag heeft burgemeester Deetman het officiële startsein gegeven voor de activiteiten van de IWA vanuit Den Haag. Na een intensieve lobby van de Gemeente Den Haag, de ministeries van Verkeer & Waterstaat en Economische Zaken, Vewin en de Nederlandse Drinkwaterbedrijven heeft IWA gekozen voor Den Haag als vestigingsplaats.

"Den Haag geeft ons veel mogelijkheden om samen te werken met de wetenschap, publieke en private bedrijven die actief zijn in het oplossen van problemen op het gebied van watervoorziening en sanitatie in ontwikkelde en niet-ontwikkelde landen", aldus Paul Reiter, IWA Executive Director.

"De Nederlandse rol bij deze internationale problematiek is opmerkelijk, maar niet verrassend. De Nederlandse ervaringen met het omgaan met de dreiging van water, watermanagement en drinkwatervoorziening heeft Nederland een strategisch voordeel gegeven sinds eeuwen. Een uitstekende publieke infrastructuur, hoogstaand wetenschappelijk onderzoek en een groot commitment van de Nederlandse overheid hebben er voor gezorgd dat Nederland in binnen- en buitenland aan de top staat op ons werkterrein", zei Paul Reiter tijdens de bijeenkomst in het Atrium van het Stadhuis, aangeboden aan IWA door het College van burgemeester en wethouders van Den Haag.

IWA heeft per 14 november jl. kantoorruimte betrokken aan de Bezuidenhoutseweg, in het gebouw van de SER.

General information IWA

The International Water Association's core purpose is to unite water professionals in achieving sustainable water management on a local, national and international level. The Association is a non-profit, self-governing organization comprising over 10,000 members across 130 countries from the scientific, utility, consultant, regulatory, industrial and technology communities. IWA's work covers all fields of the water cycle, from supply, industrial water use and sanitation in both developing and developed countries. Please visit www.iwahq.org for more information.





http://www.iwahq.org