Sanoma Uitgevers


Onderzoek van tijdschriften Celebrity en Top Santé: Vrouwen gaan vaak vreemd en zonder spijt

Spannende vraag altijd: hoeveel vrouwen gaan vreemd? Antwoord: behoorlijk veel. Twee tijdschriften hebben het tegelijkertijd onderzocht: Celebrity en Top Santé. Van de Celebrity-lezeressen is 45% wel eens vreemdgegaan en van de wat oudere Top Santé-lezeressen gaat 22% vreemd.

Een doodgebloede relatie, een vonk die overslaat of wraak nemen op hun man die eerder is vreemdgegaan â dat zijn de belangrijkste redenen waarom Top Santé-lezeressen vreemdgaan. Ruim 1400 lezeressen reageerden op de enquête van het blad. Van de 22% die toegeeft vreemd te gaan, heeft tweederde geen spijt. Opmerkelijk is dat 91% van de lezeressen niettemin vindt dat overspel niet kan.

Beter niet weten

Bij Celebrity, waar zoân 1500 vrouwen reageerden, zegt 45% dat ze wel eens is vreemdgegaan. Belangrijkste redenen? Puur voor de seks (33%) of omdat de relatie niet veel meer voorstelt (46%). Zes van tien Celebrity-lezeressen hanteert als motto: wat niet weet, wat niet deert. Toch wil 86% het wel graag weten als haar vriend vreemd zou gaan. In 7 van de 10 Celebrity-relaties zijn afspraken gemaakt over wat wel en niet van elkaar wordt geaccepteerd.

Extra interessant

De doelgroep van Celebrity bestaat uit jonge vrouwen van 20 tot 30 jaar. De lezeressen van Top Santé zijn ouder: 25 tot 50 jaar. Twee generaties na elkaar dus. En dat maakt de enquêtes extra interessant. Jongere vrouwen lijken makkelijker vreemd te gaan dan oudere. Maar geen van beide leeftijdsgroepen keurt het goed. 57% van de Celebrity-lezeressen zou de relatie zonder pardon verbreken als blijkt dat de ander vreemdgaat, van de Top Santé-lezeressen doet 55% dat. De opmerkelijke cijfers op een rij:

Uit de Top Santé-enquête


-22% van de vrouwen gaat vreemd


-66% daarvan heeft geen spijt


-80% van de vrouwen fantaseert over vrijen met een andere man


-53% is wel eens verliefd op een andere man


-31% van de vrouwen heeft wel eens erotisch gechat/gesmsât met een andere man


-66% vindt dat flirten mag


-84% vindt dat (heftig) zoenen met een ander niet kan


-55% zou de relatie verbreken bij vreemdgaan van de partner


-35% controleert de smsâjes en e-mail van hun partner

Uit de Celebrity-enquête


-45% van de vrouwen is wel eens vreemdgegaan


-25% daarvan vond de seks lekkerder


-35% van de vrouwen gelooft niet in monogamie


-11% vindt dat vreemdgaan je relatie spannend houdt


-60% heeft als motto: wat niet weet, wat niet deert


-86% wil het wel weten als haar vriend vreemdgaat


-18% wil wel vreemdgaan, maar is bang voor schuldgevoelens


-14% vindt seks met hetzelfde geslacht geen vreemdgaan


-57% zou de relatie verbreken bij vreemdgaan van de partner

De nummers van Celebrity en Top Santé met de uitslagen van de vreemdgaan-enquêtes liggen respectievelijk 22 en 19 november in de winkel.

14 november 2007