Ingezonden persbericht


Persbericht

Bedrijven zeer geïnteresseerd in hoe zij kunnen besparen op hun energiekosten

Energie 10-daagse groot succes

Houten, november 2007- Het Energiecentrum heeft voor het eerst een Energie 10-daagse gehouden. Een promotieteam bezocht centrumlocaties door het hele land, waarbij ondernemers advies konden krijgen over energiebesparing. De actie was een groot succes: meer dan 1.200 ondernemers zijn bezocht, en de reacties waren zeer positief.

Voor de ondernemers die de Energie 10-daagse gemist hebben geen nood. Het Energiecentrum biedt het mkb een aantal tools waarmee kan worden vastgesteld of een ondernemer kan besparen op zijn energierekening. Zo heeft het Energiecentrum een aantal brochures waarin, per branche, handige bespaartips zijn opgenomen.

Met behulp van de Energiescan kan op een snelle manier worden vastgesteld of de ondernemer te maken heeft met een afwijkend energieverbruik. Bij deze scan wordt het energieverbruik van de onderneming vergeleken met vergelijkbare bedrijven. Tevens wordt aangegeven hoeveel het bedrijf kan besparen op posten als verwarming, koeling of op andere onderdelen. In een gedetailleerd overzicht ziet de ondernemer direct de besparing in euro's.

Door het Energiecentrum wordt ook speciaal aandacht geschonken aan het verlichtingsplan in de winkel of onderneming. Zo biedt bijvoorbeeld LED-verlichting vele mogelijkheden op het gebied van het wisselen van kleur. De ondernemer kan dus gemakkelijk de sfeer in de winkel beïnvloeden en de producten afzonderlijk van elkaar optimaal uitlichten.

De energiekosten van LED-verlichting zijn in vergelijking tot de traditionele vormen zoals halogeenverlichting beduidend lager. Het Energiecentrum verwacht dan ook dat veel van de huidige verlichtingsvormen op den duur vervangen zullen worden door LED-verlichting. Voor enkele verlichtingstypes, met name sfeerverlichting, zijn nu al concurrerende LED-varianten beschikbaar.


---