Ingezonden persbericht


Persbericht 14 november 2007

Spaarders laten jaarlijks ruim 4 miljard liggen
Nederlandse spaarders laten jaarlijks ruim 4 miljard, ofte wel vierhonderd miljoen euro liggen, omdat ze niet van spaarrekening veranderen. Berekeningen van de nieuwe website www.vanspaarbankveranderen.nl laten zien dat het om minstens dit bedrag gaat. Het merendeel van ons spaargeld bevindt zich bij de grote Nederlandse banken, die allen rentes aanbieden, ver onder het marktgemiddelde.

De RENTE-METER, een overzicht van spaarrekeningen (zonder voorwaarden) toont aan dat de meeste grote Nederlandse banken (ING, Fortis, Postbank, ABN Amro en SNS) ´in het rood´ staan bij hun spaarders. Zij bieden op hun basisspaarrekeningen rentes die tussen de 1,25 en 2,25% onder het marktgemiddelde van 3,75% liggen. Waarom Nederlandse spaarders volharden bij deze banken te blijven en daardoor jaarlijks miljarden euro´s minder rente ontvangen is niet geheel duidelijk.

Op www.vanspaarbankveranderen.nl worden argumenten pro en contra opgesomd en besproken. Spaarders die wel willen overstappen, kunnen via een stappenplan ontdekken dat ze met minder dan twee uur werk tientallen, zo niet honderden euro´s per jaar kunnen verdienen. Ter verdere motivatie biedt de site ervaringen van spaarders die wel overstapten.

www.vanspaarbankveranderen.nl is een initiatief van Rob van Eeden en Hanneke van Veen, die sinds meer dan zeven jaar beheerder is van de Sparenpagina en de Duurzaam Sparenpagina, die overzichten bieden van alle spaarmogelijkheden in Nederland. Uit de overzichten van de Sparenpagina blijkt dat de grote banken al meer dan drie jaar niet voorkomen in de TOPVIJF van hoogste Nederlandse rentes op gewone spaarrekeningen.

Meer informatie: 070-3616826 of reactie@vanspaarbankveranderen.nl